Podnikatelská mise SP ČR míří do Egypta a Ománu

Mise doprovodí ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka.

Do Egyptské arabské republiky a Sultanátu Omán míří dvacetitříčlenná podnikatelská delegace , která doprovodí ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka při jeho návštěvě obou zemí. Delegace navštíví Káhiru a Maskat a je složena z firem reprezentujících obranný a letecký průmysl, energetický průmysl, energetické strojírenství, výrobu průmyslových armatur, výrobu zdravotnického vybavení a technologie, výrobu systémů čištění spalin a technologických plynů i potravinářství. V čele podnikatelské mise je viceprezident SP ČR Stanislav Kázecký.

V obou městech proběhne podnikatelské fórum a dvoustranné schůzky podnikatelů s místními firmami. SP ČR spolupracuje na přípravě programu jak s českými zastupitelskými úřady, tak s partnerskými organizacemi jako je Federace egyptského průmyslu a Ománská komora průmyslu a obchodu. S vedením obou institucí podepíše viceprezident SP ČR Stanislav Kázecký během podnikatelského fóra dohodu o spolupráci. „Dohody by nám měly pomoci více otevřít spolupráci,“ uvedl Stanislav Kázecký.
 
K očekávaným efektům podnikatelské mise Stanislav Kázecký uvedl: „Věřím, že mise bude mít pozitivní efekt a vyvolá zájem partnerů. Její účastníci jsou kvalitně připraveni, motivováni a firmy mají vysoké know-how“. Vedle toho obchodní vztahy s Egyptem i dalšími zeměmi Afriky a středního východu mají dlouhou tradici z dob bývalého Československa, kdy se strojírenské výrobky a zařízení dodávaly do těchto zemí a jsou stále funkční. Náš průmysl zde má tedy stále ještě dobré jméno.


Celá tisková zpráva k dispozici zde.

Kateřina Pavlíková
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět