SP ČR na návštěvě expozice Siemens na veletrhu Amper

 P3152233

Zástupci Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) se na veletrhu zúčastnili Mediálního dne společnosti Siemens, která je významnou členskou firmou Svazu. Generální ředitel Siemens ČR a současně člen představenstva SP ČR Eduard Palíšek přivítal na expozici náměstka ministra průmyslu a obchodu Eduarda Muřického a člena představenstva SP ČR Jiřího Holoubka. S novináři pak společně diskutovali o tématu digitalizace, automatizace a Průmyslu 4.0.


„Současný nástup digitální revoluce výrazně ovlivňuje nejen český průmysl, ale i řadu dalších oblastí,“ uvedl při zahájení akce Eduard Palíšek.

V rámci Mediálního dne odborníci jednotlivých divizí společnosti Siemens provedli významné hosty a novináře rozsáhlou expozicí, která představila vizi digitalizace průmyslové výroby, energetiky a infrastruktury a ukázala, jak lze využívat výhody digitalizace a začít s přechodem na Průmysl 4.0.

„Do nových trendů by se měly zapojit nejen velké technologické firmy, jako je například Siemens, ale i malé a střední podniky, které poskytují velkým společnostem subdodávky,“ zdůraznil důležitost zapojení všech firem do Průmyslu 4.0 člen představenstva SP ČR Jiří Holoubek.

Společnost Siemens získala na veletrhu hned dvě ocenění v soutěži o nejpřínosnější exponát. Prestižní cenu Zlatý Amper vyhrál exponát iSUB, inteligentní distribuční trafostanice, čestné uznání poroty získala oblouková ochrana 5SM6.

Kateřina Pavlíková
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět