Vedení SP ČR jednalo s ministrem zahraničních věcí Zaorálkem

zaorálek

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek se 24. března 2016 setkal s prezidentem Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) Jaroslavem Hanákem a generální ředitelkou SP ČR Dagmar Kuchtovou. Jednání se zúčastnili zástupci Hospodářské komory ČR (HK) v čele s prezidentem Vladimírem Dlouhým. Cílem setkání bylo zhodnotit dosavadní spolupráci, stanovit si priority spolupráce v roce 2016 a také výhled na rok 2017.

Účastníci setkání se shodli, že oblast ekonomické diplomacie zaznamenala v poslední době velký pokrok. S oběma největšími českými zástupci podnikatelských reprezentací MZV spolupracuje při organizaci podnikatelských misí, regionálních seminářů v ČR i na projektech na podporu ekonomické diplomacie v zahraničí, kterých MZV letos realizuje přes 160. MZV rovněž velice oceňuje roli asociací při hodnocení ekonomických činností zastupitelských úřadů, stejně jako jejich vstupů v rámci procesu aktualizace Mapy oborových příležitostí.

Prezidenti obou reprezentací ocenili roli MZV, pokud jde o koordinaci zahraničních cest ústavních představitelů ČR, jejímž cílem je propojit jednotlivé aktivity vůči zahraničním partnerům i podnikatelům. MZV má současně ambici aktivně pracovat s výstupy z cest ústavních představitelů a systémově kontrolovat plnění úkolů.

Podrobnosti najdete v tiskové zprávě.

Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět