SP ČR podepsal smlouvu o spolupráci s čínskými partnery


cina

Prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) Jaroslav Hanák dnes na ministerstvu průmyslu a obchodu v Praze podepsal Smlouvu o strategické spolupráci s čínskou skupinou ZhongDe Metal Group. Za přítomnosti ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka za čínskou partnerskou stranu podepsal smlouvu její prezident Chen Jingye.

Smlouva stvrzuje ochotu obou stran vzájemně si vyměňovat informace, koordinovat aktivity a podporovat spolupráci mezi českými a čínskými podniky různých velikostí, které obě strany zastupují. Společně hodlají pořádat různé akce, semináře a obchodní setkání zaměřená na rozvoj obchodu; počítají také s prohlubováním spolupráce v oblasti výzkumu. V plánu je i vytvoření společné servisní platformy pro české a čínské firmy.

Podpis smlouvy znamená završení několik měsíců trvajících příprav, které v prosinci loňského roku zahájila jednání podnikatelské delegace zástupců firem z čínské provincie Guangdong, kteří do Prahy doprovázeli starostu šestimilionového města Jieyang. Skupina ZhongDe Metal Group již působí v řadě měst Německa a její zástupci mají zájem o vytvoření zastoupení také v ČR. Pomoci navázat kontakty s českými firmami by jim měli pomoci právě zástupci SP ČR. V červnu letošního roku proběhne v Jieyangu konference, na které by se měli setkat zástupci čínských a českých i německých firem, aby projednali možnosti spolupráce zejména na projektu Eco City.

„Podpis smlouvy je další důležitou etapou v činnosti našeho Svazu. Již více než 20 let u nás pravidelně vítáme čínské podnikatelské delegace. Organizovali jsme několik podnikatelských misí do Číny, v loňském roce jsem vedl velkou podnikatelskou misi provázející prezidenta ČR. Na tyto naše vztahy navazujeme podpisem dohody, která, věřím, podpoří další dobrou spolupráci a byznys i přátelské vztahy,“ řekl prezident SP ČR Jaroslav Hanák.

Podrobnosti najdete v tiskové zprávě.


Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět