ŠKODA AUTO slaví čtvrtstoletí v koncernu Volkswagen

160324 25 years SKODA-VOLKSWAGEN

Výročí 25 let od připojení tradiční české automobilky v Mladé Boleslavi k jedné z nejvýznamnějších světových automobilových značek Volkswagen si dnes připomněla společnost ŠKODA AUTO, členská firma Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR). Uspořádala slavnost v reprezentativním Laurin & Klement Fóru firemního ŠKODA Muzea v Mladé Boleslavi, které se zúčastnilo na 500 pozvaných hostů - reprezentantů politického, ekonomického a společenského života v čele s premiérem Bohuslavem Sobotkou. SP ČR, jehož významným členem je ŠKODA AUTO po celé čtvrtstoletí své moderní existence, na oslavě zastupovala jeho generální ředitelka Dagmar Kuchtová.

„Překvapivě dobré rozhodnutí vlády prodat Škodu Volkswagenu umožnilo vytvoření nejsilnější a nejkvalitnější firmy, která je ‚držákem‘ české ekonomiky,“ řekl prezident SP ČR Jaroslav Hanák. Zástupci českého byznysu vyzdvihují prozíravost vlády premiéra Petra Pitharta a jejího ministra průmyslu a obchodu Miroslava Grégra při uzavírání smlouvy, která obsahovala ustanovení, že vývojové středisko značky zůstane v Mladé Boleslavi.

ŠKODA AUTO patří mezi firmy, které se zásadním způsobem podílely na budování značky SP ČR. Její představitelé jako Ludvík Kalma, Vratislav Kulhánek či později Martin Jahn byli významnými členy představenstva SP ČR; nyní její barvy v řadách představenstva SP ČR hájí člen jejího představenstva Bohdan Wojnar.

Bližší informace najdete v tiskové zprávě.

 

Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět