Koordinátorem digitální agendy bude Tomáš Prouza

Vláda dnes na svém jednání schválila koordinátora digitální agendy v ČR.

foto 2Foto: Úřad vlády ČR

Koordinátorem digitální agendy ČR bude s okamžitou platností jmenován státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza. Jeho agenda budou tak rozšířena o digitální agendu, které se však již se svým týmem věnoval. Ten na svém blogu po jmenování uvedl: "Mé priority v digitální agendě budou: e-commerce, e-skills, e-government, bezpečnost a nové fenomény," uvedl nový koordinátor digitální agendy Prouza.

Vláda jeho jmenováním vyhověla dlouhodobému volání byznysu vedeného Svazem průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) po zajištění koordinace digitální agendy na vládní úrovni. Vyslyšena tak byla Výzva představitelů českého průmyslu a obchodu k plnění programových priorit Vlády ČR v oblasti podpory digitální ekonomiky a digitálního trhu v ČR a současně i požadavky obsažené v programovém prohlášení SP ČR na léta 2015 – 2016 a požadavky SP ČR na vládu Bohuslava Sobotky.


"Podstatné je, že se SP ČR podařilo prosadit jediné koordinační místo pro digitalizaci a zavádění Průmyslu 4.0 v České republice, jímž bude Úřad
vlády. Přesvědčili jsme premiéra, aby koordinátorem digitální agendy byl Úřad vlády,“ uvedl prezident SP ČR Jaroslav Hanák.  "Novému koordinátorovi gratulujeme a těšíme se na spolupráci. Máme před sebou spoustu práce,"  dodal prezident Hanák.

Jmenování koordinátora digitální agendy bylo součástí materiálu Návrh řešení koordinace digitální agendy na národní úrovni, který dnes vláda schválila. Obsahuje mimo jiné také rozšíření pracovnímu týmu státního tajemníka pro tuto problematiku a požadavek na revizi stávajících vládních strategických materiálů s dopadem na digitální agendu a revizi efektivity činnosti vládních pracovních a poradních orgánů pro digitální agendu.

Kateřina Pavlíková
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět