Rozvoj znalostí a dovedností zaměstnanců SP ČR

SP ČR realizoval projekt na vzdělávání svých pracovníků za účelem zvýšení jejich kompetencí  a poskytování lepších služeb.

Zadavatel

  • Operační program Praha -  Adaptabilita (prioritní osa 1 – Podpora rozvoje znalostní ekonomiky)

Realizátor projektu

  • Svaz průmyslu a dopravy ČR

Realizace projektu

  • Duben 2010 – březen 2012

Cíl projektu

  • Globálním cílem projektu bylo zvýšení kompetencí a dovedností pracovníků SP ČR na všech úrovních, tj. zvýšení kompetencí vedoucích a řídících pracovníků, dále pak odborných pracovníků a pracovníků administrativní podpory, za účelem zlepšení kvality poskytování služeb členským subjektům SP na území hl. města Prahy.

Stručný popis projektu

  • Svaz průmyslu a dopravy hraje v ČR důležitou úlohu při utváření politického, legislativního i sociálního prostředí na národní úrovni. Poskytuje také široké spektrum služeb pro členské firmy na území hlavního města Prahy. Z toho vyplývají velké nároky na kvalifikaci jednotlivých pracovníků Svazu, ti musí mít velmi široký obecný přehled, ale také hluboké znalosti v jednotlivých oborech. Z těchto důvodů projekt reagoval na nutnost zvýšení kompetencí a dovedností pracovníků Svazu prostřednictvím vytvoření a zavedení systému dalšího profesního vzdělávání a jeho realizaci. U pracovníků na vedoucích pozicích bylo vzdělávání zaměřeno zejména na oblasti řízení, plánování, kontroly, vedení lidí, vyjednávání, ale i na odborné oblasti dle jejich konkrétního zaměření. V případě odborných pracovníků-specialistů a podpůrného administrativního aparátu šlo především o vzdělávání v oblastech odborných znalostí, prezentace, vyjednávání a plánování. Mezi významné efekty projektu pak patřil fakt, že lépe vzdělaní zaměstnanci jsou schopni poskytovat kvalitnější služby, zlepší se interní komunikace mezi lidmi na pracovišti a ve svém důsledku získává zákazník (tedy i podniky na území hl. města Prahy) lepší a profesionálnější servis.

Aktivity projektu

  • Analýza vzdělávacích potřeb pracovníků SP ČR
  • Vytvoření systému dalšího profesního vzdělávání v rámci SP ČR (koncepce vzdělávání a rozvoje pracovníků, interní směrnice)
  • Realizace základního (PC a jazykové kurzy) a manažerského vzdělávaní (prezentační schopnosti, řízení, rétorika, kultivované vystupování, vyjednávání, asertivita, stress management atd.)
  • Řízení projektu

Kontaktní osoba

  • Ing. Věra Rojíčková, tel: 225 279 810, vrojickova (zavináč) spcr.cz

logatext_colour

Gbelec Ondřej
/
kategorie Realizované projekty
zpět