Diskusní setkání v Plzni na téma zaměstnávání cizinců


diskusni setkani

V Plzni proběhlo prestižní setkání personálních ředitelů na téma Zaměstnávání cizinců ve firmách, které uspořádal Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) ve spolupráci s Česko-německou obchodní a průmyslovou komorou a JCI West Bohemia, z.s. Na akci vystoupili kromě řečníků z řad SP ČR vystoupili zástupci Ministerstva vnitra ČR a Úřadu práce ČR.

Akce byla zaměřena na otázku imigrace a problémy s nedostatek lidí na pracovním trhu, jehož možným řešením mohou být právě pracovníci z Ukrajiny. Diskutovalo se i o tom, jestli je pracovní síla ze zahraničí správným a dlouhodobým řešením problémů na trhu práce, jaké problémy s tím spjaté vidí firmy a jak je řeší. Zároveň byla tato problematika řešena z pohledu státu a včetně opatření, které stát navrhuje.  

Na dalším setkání v březnu 2017 (termín bude potvrzen) se bude diskutovat o technickém školství za účasti zástupců Krajského úřadu a dalších významných institucí.

Účast na akci bude zpoplatněna. Pro členské firmy pořádajících institucí je poplatek nižší.

Pro více informací kontaktujte regionálního manažera pro Plzeňský a Jihočeský kraje Michala Lehkého - Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Zuzana Šestáková
/
kategorie Svaz v regionech
zpět