Workshop pro výchovné a karierní poradce v českolipském Festoolu

Regionální zastoupení SP ČR v Liberci ve spolupráci s agenturou CzechInvest uspořádalo další ze série workshopů s názvem "Kam po základní škole? aneb profesní volba deváťáků". Hlavním cílem tohoto workshopu je poukázat na nedostatek kvalifikované pracovní síly a podpořit studium technických oborů.

Zástupci pedagogických pracovníků základních, ale i středních škol se tak na workshopu SP ČR mohli dozvědět o aktuálním situaci a predikcích trhu práce nebo novinky o  tématu Průmysl 4.0 či o daňových odpočtech pro firmy spolupracujícími se školami.

Představeny byly i konkrétní projekty a vzdělávací aktivity např. Dětská univerzita při Technické univerzitě v Liberci, vzdělávací programy pro školy v science centru IQlandia nebo probíhající pilotní projekt kariérového poradenství na základních školách v Liberci. Prezentovaly se i konkrétní příklady dobré praxe spolupráce ZŠ a SŠ a hostitelskou společností Festool

Součástí workshopu byla  i závěrečná prohlídka výrobního provozu a muzea firmy Festool, výrobce profi nářadí značky Narex. 

Další workshopy jsou naplánovány na podzim do Jablonce nad Nisou a Semil.

Pro více informací kontaktujte regionální manažerku pro Liberecký a Královehradecký kraj Naděždu Vojtíškovou na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..



kraj

Zuzana Šestáková
/
kategorie Svaz v regionech
zpět