Kraj zná své nejlepší firmy a podepsal pakt zaměstnanosti

To nejzajímavější pro podnikatele z dění v Olomouckém kraji v roce 2016 a v prvních měsících tohoto roku.

Teritoriální pakt zaměstnanosti Olomouckého kraje, který byl podepsán koncem loňského roku, by měl sloužit k větší provázanost aktivit jednotlivých akterů při zvyšování zaměstnanosti v regionu. V rámci loňského ročníku soutěže Firma roku uspěly v regionálním kole pro Olomoucký kraj členské firmy Svazu průmyslu a dopravy ČR Koyo Bearings a OLTIS Group.

Teritoriální pakt zaměstnanosti Olomouckého kraje

Dohodu o spolupráci v oblasti zaměstnanosti – takzvaný Teritoriální pakt zaměstnanosti Olomouckého kraje podepsali koncem roku 2016 zástupci organizací, které se zabývají otázkou zaměstnanosti v regionu. Dohoda má za cíl sjednocení a větší provázanost aktivit. Svaz průmyslu a dopravy České republiky se aktivně podílel na formulaci této dohody. Regionální zastoupení SPČR tak ocenilo dosavadní spolupráci mezi signatáři dohody, která je doložitelná různými společnými aktivitami, konanými ve prospěch zaměstnavatelů a středních odborných škol. Díky teritoriálnímu paktu zaměstnanosti je zde naděje na získání nových finančních prostředků pro rozvoj těchto společných aktivit, podporu vybraných cílových skupin v integraci na trh práce a vytvoření aktualizovaného systému predikce potřeb zaměstnavatelů na několik let dopředu. 
 
Signatáři teritoriálního paktu zaměstnanosti jsou Olomoucký kraj, Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje, krajská pobočka Úřadu práce České republiky, Regionální rada odborových svazů ČMKOS Olomouckého kraje a Svaz průmyslu a dopravy České republiky. 

Firma roku a živnostník roku 2016 v Olomouckém kraji opět s aktivní účastí SP ČR

Také loňský ročník této prestižní soutěže se neobešel bez podpory SPČR. Krom zajímavých tipů na potenciální soutěžící z řad firem a živnostníků se Svaz podílí na rozhodování odborné poroty, ve které zasedá jeho regionální manažer. Ve velké konkurenci úspěšných firem se často daří i členským firmám, které této prestižní soutěže využívají k sebereflexi a ke zviditelnění v očích laické i odborné veřejnosti.

V celostátním vyhlášování výrazně uspěla firma Koyo bearings Česká republika v kategorii Vodafone Odpovědná firma roku 2016.

Výsledky Vodafone Firma roku 2016 Olomouckého kraje:

1. místo ALIKA, a.s.

2. místo Koutný, spol. s r.o.

3. místo OLTIS group, a.s.

Vodafone Odpovědná firma roku Olomouckého kraje 2016: Koyo Bearings Česká republika 

Rychloseznamka4inovace – Plasty, kompozity, pokročilé materiály

Dne 21. února 2017 se uskutečnila v Olomouci Rychloseznamka4inovace, tentokrát se téma týkalo navázání výzkumné spolupráce mezi firmami a vědci orientovanými na oborové oblasti: plasty, kompozity, pokročilé materiály. Přítomni budou zástupci univerzit a výzkumných organizací, ale také firem se zájmem o spolupráci. Více...

David Vondrák
/
kategorie Svaz v regionech
zpět