Možnosti v zaměstnávání pracovníků z Ukrajiny a odsouzených osob

To nejzajímavější pro podnikatele z dění v Karlovarském kraji v roce 2016 a v prvních měsících tohoto roku.

Řada firem působících v Karlovarském kraji se potýká s výrazným nedostatkem kvalifikovaných pracovníků, jejich vysokou fluktuací a meziregionální mobilitou. Jedním z řešení může být zaměstnávání odsouzených osob. Dalším řešení je například hledáním zaměstnanců v zahraničí, zejména na kulturně i vzdálenostně blízké Ukrajině. Svaz průmyslu a dopravy ČR zprostředkovává v obou případech firmám nezbytné informace. 

O kvalifikované pracovníky z Ukrajiny je velký zájem

Na sklonku loňského roku proběhla v Březové u Sokolova Konference zaměstnanost 2016, která se mimo jiné zaměřila na možnosti získávání nových pracovních sil ze zahraničí.

Již potřetí uspořádal Karlovarský kraj ve spolupráci s Karlovarskou agenturou rozvoje podnikání konferenci Zaměstnanost. Zástupci ministerstev, firem, Úřadu práce ČR, hospodářské komory nebo středních škol představili hlavní úskalí nabídky pracovních sil, zaměstnávání cizinců či vzdělávání mladých především v technických oborech.

Záštitu nad touto akcí pro letošní rok převzal zmocněnec vlády pro Moravskoslezský, Ústecký a Karlovarský kraj Jiří Cieńciała, partnerem se stala agentura CzechInvest. „Snahou Karlovarského kraje je reagovat na aktuální dění na trhu práce v našem regionu. Snažíme se zabránit poklesu počtu obyvatel kraje a pomoci v tom může právě kvalitní nabídka pracovních míst. Na druhé straně ale musíme zajistit dostatek odborně zdatných absolventů škol,“ uvedl během zahájení konference krajský radní Josef Janů.

Zásadním problémem trhu práce v kraji je nedostatek kvalifikované pracovní síly. Z údajů Úřadu práce ČR plyne, že chybějí ale například i montážní dělníci, řidiči nákladních vozů a autobusů nebo kováři. Za SP ČR vystoupila ředitelka sekce zaměstnavatelské JUDr. Jitka Hejduková: „Jak všichni víme, na pracovním trhu je nedostatek kvalifikované pracovní síly. Řada firem tento problém řeší hledáním zaměstnanců v zahraničí. V reakci na to Svaz průmyslu a dopravy ČR společně s dalšími zástupci zaměstnavatelů vyjednal zavedení režimu Ukrajina, který nabízí firmám urychlené jednání o zaměstnání nízko a středně kvalifikovaných pracovníků z Ukrajiny. Svaz je jedním z garantů, který pomáhá se zpracováním žádostí firem. O ukrajinské pracovníky je opravdu velký zájem. Svědčí o tom i fakt, že kvóty pro rok 2016 byly vyčerpány.“  Více...

Jak uvedl jednatel společnosti Witte Nejdek Gerhard Knop, společnost zaměstnává nejen české pracovníky, ale i lidi z Ukrajiny, Vietnamu nebo z Bulharska. Negativním trendem dneška je rovněž výrazný počet nezaměstnaných mladých lidí. „Tato skutečnost se projevuje v celé Evropské unii a jsou členské státy, které jsou na tom výrazně hůře než náš region a regiony sousední. V tuto chvíli je nezbytné, abychom nastalou situaci vyhodnotili a následně přijali přiměřená opatření, která jednak umožní mladým lidem zapojit se do pracovního procesu a jednak je budou motivovat, aby si pracovní příležitosti sami hledali,“ uvedl ředitel Karlovarské agentury rozvoje podnikání. Ten také na konferenci představil motivační videa, která mají pomoci rodičům a žákům základních škol, aby se zorientovali v nabídce středních škol s technickým zaměřením a v možnostech budoucího uplatnění v regionálních firmách. O příkladech úzké spolupráce mezi krajskými školami a zaměstnavateli informoval ředitel Krajské hospodářské komory Stanislav Kříž. Ředitelé středních škol seznámili účastníky konference s průběhem přípravy žáků na budoucí profese přímo v praxi, ale také s využitím moderních výukových technologií.

Zaměstnávání odsouzených osob jako stabilní pracovní síla

Řada firem působících v Karlovarském kraji se potýká s výrazným nedostatkem kvalifikovaných pracovníků, jejich vysokou fluktuací a meziregionální mobilitou. Jedním z řešení může být zaměstnávání odsouzených osob, které kromě doplnění stabilní pracovní síly má přesah společenský. Pomáhá mimo jiné vězňům znovunabýt pracovní návyky a po opuštění věznice snáze se řadit zpět do společenského života. Zaměstnávání odsouzených osob přináší také řadu výhod zaměstnavatelům.

Proto v roce 2016 Svaz průmyslu a dopravy ČR ve spolupráci s Vězeňskou službou ČR uspořádal na toto téma v jednotlivých krajích workshopy. V Karlovarském kraji také za podpory Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje proběhl dne 10.11.2016 ve Věznici Horní Slavkov. Hlavním cílem bylo seznámit potenciální zaměstnavatele s různými možnostmi zaměstnávání vězněných osob a sociálně ekonomické benefity, které tato varianta přináší. O zkušenosti z praxe se podělili zástupci společností, kteří již aktivně této možnosti využívají. Součástí workshopu byla také prohlídka výrobních prostor věznice. Více…

Firmy z Karlovarska se představily žákům posledních ročníků základních škol

Již třetím rokem Karlovarský kraj uspořádal podzimní veletrhy středních škol "Kam po základní škole“. Žáci posledních ročníků základních škol se na nich seznámili nejen s nabídkou středních škol, ale představily se jim také firmy, které v kraji působí. Při výběru střední školy je totiž dobré hledět i do budoucna a včas se informovat o portfoliu firem a nabídce žádaných pracovních pozic v regionu. Možnost navázat s potenciálními zaměstnanci první kontakt tak využily i členské a partnerské firmy SP ČR. Mezi nimi byly například strojírenské společnosti Svatavské strojírny a ept connector, firma Abydos zabývající se opracováním odlitků a povrchovou úpravou či WITTE Automotive, která vyniká v oblasti zamykací techniky.

Karlovarský kraj podpořil regionální firmy, které spolupracují s vysokými školami a výzkumnými organizacemi

Loni v únoru zasedl Odborný poradní orgán Karlovarského kraje, jehož členkou je také regionální manažerka SP ČR Radka Šplíchalová, aby zhodnotil a posoudil žádosti firem pro poskytnutí inovačních voucherů. Do veřejné soutěže se přihlásilo celkem 24 podnikatelských subjektů. Odborný poradní orgán doporučil krajskému zastupitelstvu ke schválení 13 z nich.

Každý z žadatelů mohl získat příspěvek ve výši až 170 tisíc korun. Novinkou kola veřejné soutěže bylo rozdělení projektů do dvou skupin podle oboru podnikání. První skupinu tvořili žadatelé z výrobní sféry, druhou ti, co se zaměřují na služby. Inovační vouchery jsou jednorázovou dotací poskytnutou podnikateli na spolupráci s poskytovatelem znalostí, která je založena na transferu znalostí. Pro účely tohoto dotačního titulu je transfer znalostí definován jako přenos poznatků vědecké nebo technologické povahy, které jsou pro podnikatelské subjekty nové a nejsou běžně dostupné. Získaná znalost musí současně vést k posílení konkurenceschopnosti podnikatele, a to zejména tím, že napomůže inovaci jeho produktu, procesu nebo služby.

David Vondrák
/
kategorie Svaz v regionech
zpět