Akce v Karlovarském kraji

V průběhu nadcházejících měsíců proběhne v Karlovarském kraji řada akcí zajímavých nejen pro podnikatele.

Regionální zastoupení SP ČR bude pokračovat v sérii diskusních fór na odborná, pro zaměstnavatele stěžejní témata. Můžete se tak těšit například na diskusní fórum na téma Dotace na zaměstnance či workshop „Rodičovství a práce – jak to skloubit? Aneb děti ve firmě“ zaměřený na problematiku firemních školek a dětských skupit. V průběhu března se mimo jiné uskuteční další kulatý stůl k Regionální sektorové dohodě.

  • Regionální sektorová dohoda Karlovarského kraje
  • Rodičovství a práce – jak to skloubit? Aneb děti ve firmě
  • Dotace na zaměstnance

Kulatý stůl k Regionální sektorové dohodě

Takzvaná černá řemesla patří v Karlovarském kraji k tradičním oborům, a přestože představují významný segment trhu práce, trpí nedostatkem uchazečů o práci i o jejich studium. Černá řemesla přitom nabízejí výborné zázemí v podobě aktivit místních společností, přesto mladí lidé nemají zájem o takovou práci. Informace o naplňování Regionální sektorové dohody Karlovarského kraje se dozvíte na kulatém stolu v průběhu března, přesný termín bude upřesněn.

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky
Termín: březen – bude upřesněno
Místo: bude upřesněno

Rodičovství a práce – jak to skloubit? Aneb děti ve firmě

Jak skloubit péči o dítě s prací? Tato otázka trápí mnoho rodičů-zaměstnanců, znatelně se však dotýká také zaměstnavatelů. Nekoresponduje provozní doba předškolních zařízení s pracovním rytmem firmy, jsou kapacity mateřských školek plné či příjem dětí podléhá jejich věku? Přicházíte díky tomu o (potenciální) zaměstnance? Známe řešení. Existuje řada forem předškolní péče o děti, které lze zřídit přímo na míru podnikovému provozu! S tím přichází i řada výhod, které o to více nabývají na důležitosti v době nedostatku kvalifikovaných pracovníků!

Workshop je určen nejen firmám, které řešení teprve hledají, ale také firmám, které ho již našly! Cílem setkání je interaktivní formou představit benefity a úskalí spojená se zavedením různých typů předškolních zařízení péče o dítě a současně poskytnout prostor pro vzájemnou výměnu zkušeností s jejich realizací a provozem. Workshopu se zúčastní také zástupci Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. 

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky
Termín: duben – bude upřesněno
Místo: bude upřesněno

Dotace na zaměstnance

Cílem této akce je informovat zaměstnavatele o problematice a postupech nutných pro získání dotace na zaměstnance. Dále pak i informace jak o probíhajících, tak o plánovaných projektech Úřadu práce, zaměřené na různé problematické skupiny jako jsou například absolventi, rodiče po mateřské dovolené, lidé ve vyšší věkové skupině, ale i zaměstnanci, kteří jsou ohroženi ztrátou zaměstnání.

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky
Termín: červen – bude upřesněno
Místo: bude upřesněno

David Vondrák
/
kategorie Svaz v regionech
zpět