Soutěž AMAVET dorazila do Liberce

Koncem března se na půdě Krajského úřadu Libereckého kraje konalo krajské kolo I. ročníku soutěže Festival vědy a techniky pro děti a mládež v Libereckém kraji. Ten je součástí Programu vytváření a rozvíjení zájmu dětí a mládeže o vědecké a technické obory v Libereckém kraji. Organizuje ho Asociace pro mládež, vědu a techniku AMAVET, z.s. ve spolupráci s Libereckým krajem, Nadací Jablotron a dalšími partnery.

Krajského kola soutěže se zúčastnilo přes dvě desítky autorů z nejrůznějších vědeckých a technických oborů ze středních a základních škol.

Zástupci Regionálního zastoupení SP ČR v Liberci s potěšením přijali nominaci hodnotitele krajského kola soutěže, protože tím mohli opět podpořit technické vzdělávání a přispět ke zvýšení kvality budoucích absolventů. Úkolem bylo posoudit jednotlivé projekty a doporučit ty, jejichž autoři postoupí do národního kola soutěže EXPO SCIENCE AMAVET i na odbornou stáž do Francie.

Soutěž byla po celou dobu přístupná i veřejnosti a zvláště vedení základních a středních škol z Libereckého kraje i žáky těchto škol, aby získali inspiraci k účasti v dalších ročnících soutěže i představitele firem, kteří se mohli seznámit se stavem přípravy budoucích odborníků v kraji.

Zuzana Šestáková
/
kategorie Svaz v regionech
zpět