Akce v Moravskoslezském kraji

V průběhu nadcházejících měsíců proběhne v Moravskoslezském kraji řada akcí zajímavých nejen pro podnikatele.

V následujících měsících se v regionu uskuteční hned několik zajímavých akcí. Poté co Svaz průmyslu a dopravy ČR představil v květnu na kulatém stole nový projekt „MOZKAO“ se dále budeme v regionu zabývat legislativou související se zaměstnáváním cizinců ve firmách. Vysoká škola báňská – technická univerzita Ostrava vyhlásila již 4. ročník soutěže „Zlepši si techniku“ pro mladé popularizátory.

Diskusní fórum „Zaměstnávání cizinců“

Stále častěji zaměstnavatelé potřebují pro výkon své činnosti zaměstnávat vedle místních zaměstnanců i zaměstnance zahraniční, ať už z oblasti Evropské unie nebo i třetích zemí. S tím jsou spojené řady norem upravujících jak podmínky, za jakých je takové zaměstnání možné, tak i související povinnosti, které zaměstnavatel v této souvislosti musí plnit. Cílem diskusního fóra je tedy seznámit účastníky s normami a souvisejícími povinnostmi, které se touto oblastí zabývají.

Termín: 29. 5. 2017
Pořádá Svaz průmyslu a dopravy ČR

Kroužky Kybernetiky a Mladého vývojáře

Výuka v kroužku probíhá zábavnou formou. Děti se seznámí se základy elektrotechniky, návrhem a vývojem elektroniky,  programováním, měřící technikou, kreativitou, robotikou aj.   Více...

Termín: 01. 9. 2016 - 30. 6. 2017
Místo: VŠB-TU Ostrava
Kroužky pořádá Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB-TUO.


18. Mezinárodní vědecká konference Electric Power Engineering 2017

Datum konání: 17. 5. 2017 - 19. 5. 2017
Místo konání: Hotel Dlouhé Stráně, Kouty nad Desnou
Garant: prof. Ing. Stanislav Rusek, CSc.
Kontaktní osoba: doc. Dr. Ing. Zdeněk Medvec
Více...

20 let Stavební fakulty VŠB - TU ve Velkém Světě techniky

Výstava dokumentující 20 let Fakulty stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava je určena jak odborníkům, tak veřejnosti tak i uchazečům o studium. Návštěvníci se mohou seznámit s výsledky výzkumu na fakultě stavební, s uplatněním a úspěchy jejich absolventů, s průběhem studia, studentským životem i historií fakulty. Více...

Pořádá: Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Termín: 18. 1. 2017 - 10. 7. 2017
Místo: Dolní oblast Vítkovice, Velký svět techniky

Konference TRANSPORT

Mezinárodní konference TRANSPORT, pořádaná od roku 1997, podporuje rozvojové záměry Moravskoslezského kraje i jeho sousedících regionů jak v České republice, tak i v Polsku a na Slovensku. Potvrzují to převzaté záštity nad konferencí a její projednávaný program.  Konference dlouhodobě prezentuje Moravskoslezský kraj jako  investičně zajímavý region, a ve spojení  jeho infrastrukturních projektů s projekty sousedících regionů vytváří i perspektivní hospodářskou oblast přesahující rámec kraje i České republiky. Jde již o 21. ročník konference.

Termín: 22. září 2017
Místo: Hotel Atom, Ostrava

David Vondrák
/
kategorie Svaz v regionech
zpět