SP ČR podporuje nadané studenty

 

Preciosa Crystal Challenge

Projekt PRECIOSA CRYSTAL CHALLENGE pořádá společnost PRECIOSA společně s Technickou univerzitou Liberec již 6 let. Nově se partnerem soutěže stal Svaz průmyslu a dopravy ČR. Jde o projektovou soutěž, která je určena studentům všech fakult TUL. Téma letošního ročníku bylo SKLO JINAK. V rámci soutěže si studenti v týmech každoročně vymyslí produkt ze skla, zpracují jeho design, technickou proveditelnost, ekonomickou analýzu a vytvoří i marketingový plán jeho uvedení na trh. Za ideální lze tedy považovat tým, kde je student designu, ekonom i technik.
 
V průběhu soutěže organizuje PRECIOSA 3 kontrolní dny – na téma design produktu, technická proveditelnost, náklady a marketingová kampaň. V rámci těchto dnů mohou studentské týmy konzultovat své nápady s odborníky z praxe všech společností Preciosa Group. Studenti si prohlédnou provoz PRECIOSA LUSTRY a nechybí ani outdoorový den v Harrachově. Jako poslední soutěžící čeká finálová prezentace jejich projektů před odbornou komisí složenou každoročně ze zástupců TOP managementu společností PRECIOSA, zástupců TUL a nově i zástupce Svazu průmyslu a dopravy ČR.
 
Regionální zastoupení Liberec se velmi intenzivně věnuje podpoře technického vzdělávání. „Rádi jsme přijali pozici partnera soutěže, protože si uvědomujeme důležitost podpory nejen technického vzdělávání, ale studentů především. Tato soutěž je unikátní i v tom, že do jednoho týmu svede posluchače různých fakult, mnohdy i různých vysokých škol," komentovala partnerskou spolupráci regionální manažerka Naďa Vojtíšková.
 
V letošním ročníku zvítězil studentský tým HORIZONT ve složení: Elizabeth Brázdilová (studentka FUA TUL), Lenka Havlenová (studentka VŠE Praha), Michaela Marková (studentka FUA TUL) a Daniela Míková (studentka FUA TUL) se svým projektem reflexních skleněných šperků LUNA. Vítězný tým obdržel od nadace PRECIOSA šek v hodnotě 25.000,- Kč. Svaz průmyslu a dopravy ČR věnoval prostřednictvím Pavla Fáry jednomu studentovi účast na vybrané zahraniční podnikatelské misi – tuto cenu si odnesla studentka VŠE Praha Lenka Havlenová.
Naděžda Vojtíšková
/
kategorie Svaz v regionech
zpět