Novinky v pracovněprávní legislativě i odborné vzdělávání

Svaz průmyslu a dopravy ČR pravidelně informuje firmy o připravovaných legislativních změnách na diskuzních setkáních.

Regionální zastoupení SP ČR pro Karlovarský kraj se kontinuálně věnuje zejména podpoře odborného vzdělávání. Zaměřuje se na problematiku nedostatku řidičů či optimalizaci oborové struktury ve školách zřizovaných Karlovarským krajem. Nezapomínalo se ani na pravidelné semináře, tentokrát z oblasti pracovněprávní legislativy a jejího dopadu na podnikovou praxi.

Cílem únorového diskuzního fóra pořádávaného regionálním zastoupením SP ČR v Karlových Varech bylo seznámit účastníky s novinkami v pracovněprávní legislativě a diskutovat jejich dopady na podnikovou praxi.

Novelou zákoníku práce, která je v legislativním procesu a dle úmyslu předkladatele by měla odstranit hlavní problémy, se kterými se potýká praxe, provedla přítomné moderátorka setkání JUDr. Jitka Hlaváčková, zástupkyně ředitelky sekce zaměstnavatelské pro trh práce a legislativu SP ČR a držitelka ocenění Podnikový právník v kategorii pracovní právo základní novinky. Účastníky dále seznámila se základními novinami, které by měla kromě jiného obsahovat projednávaná novela zákona č. 373/2011 Sb. o specifických zdravotních službách a připravované novelizace zákona o zaměstnanosti.

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) pravidelně informuje firmy o připravovaných legislativních změnách na diskuzních setkáních.

David Vondrák
/
kategorie Svaz v regionech
zpět