Polytechnické vzdělávání a trh práce stále jako dominantní témata

Informace o některých vybraných aktivitách regionálního zastoupení Zlínského kraje.

Regionální zastoupení SP ČR pravidelně připravuje pro signatáře Regionální sektorové dohody v kraji setkání u kulatého stolu, tentokrát bylo tématem polytechnické vzdělávání, trh práce a plány signatářů pro rok 2017 v této oblasti. Manažer regionálního zastoupení se také pravidelně účastní pracovních jednání týmů v rámci Krajského akčního plánu Zlínského kraje.

Projekt NORD: Kulatý stůl k Regionální sektorové dohodě pro Zlínský kraj

Regionální zastoupení SP ČR realizovalo v měsíci únoru setkání u kulatého stolu ve Zlíně, kterého se zúčastnili signatáři Regionální sektorové dohody pro Zlínský kraj v oblasti gumárenské a plastikářské výroby, aby diskutovali aktuální témata týkající polytechnického vzdělávání a trhu práce v kraji. Mezi účastníky setkání byli zástupci firem, středních škol, úřadu práce, krajského úřadu, hospodářské komory a plastikářského klastru. Na programu jednání byla především témata spojená aktivitami RSD Zlínského kraje, tedy polytechnické vzdělávání žáků základních a středních škol, regionální přehlídky středních škol a regionálních zaměstnavatelů či projekty spojené s Teritoriálním paktem zaměstnanosti Zlínského kraje.

Informace k plánovaným akcím v Olomouckém, Zlínském a Pardubickém kraji naleznete v kalendáři akcí.

S náměty či připomínkami nás neváhejte kontaktovat: Regionální zastoupení pro Olomoucký, Zlínský a Pardubický kraj. (Richard Koubek,regionální manažer. M: 733 643 511; E: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).

Pracovní jednání týmu pro podporu polytechnického vzdělávání a týmu pro kariérové poradenství za účasti zástupce SP ČR

V prostorách Baťova institutu ve Zlíně se 7. února uskutečnilo již čtvrté pracovní jednání Minitýmu pro podporu polytechnického vzdělávání, odborného vzdělávání a dalšího profesního vzdělávání, který pracuje v rámci Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje a jehož členem je také regionální manažer SP ČR Richard Koubek. Na jednání se účastníci věnovali přípravě akcí (tematických setkávání, workshopů, diskuzí a seminářů), které bude realizační tým organizovat jako součást projektové aktivity v roce 2017. Jednání Minitýmu pro podporu kariérového poradenství proběhlo o den později a tématem jednání byla, podobně jako v předchozím případě, příprava akcí v rámci Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání.

David Vondrák
/
kategorie Svaz v regionech
zpět