Business Research Forum i konference pro moderní veřejnou správu

V průběhu uplynulého období proběhla v Jihomoravském kraji řada zajímavých akcí pro podnikatele.

O čem bylo Business Research Forum 2017? Jak probíhala konference Moderní veřejná správa?  A jak strávil prezident republiky tři dny v Jihomoravském kraji?

Business Research Forum 2017

Největší akce prezentující naše výsledky vědy a výzkumu představí pestrou paletu možností spolupráce s největší univerzitou na Moravě. Součástí programu byl veletrh příležitostí ke spolupráci, prezentace vědeckých týmů i tematické diskusní sekce.

Akce se konala 27. dubna 2017 v pavilonu CEITEC MU v Univerzitním kampusu v Brně. Záštitu nad Business Research Forem převzali místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek, hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek a primátor statutárního města Brna Petr Vokřál.

II. výroční konference Moderní veřejná správa

V areálu kampusu v Brně-Bohunicích začala ve čtvrtek 1. června 2017 dvoudenní II. výroční konference Moderní veřejná správa.

Hejtman Bohumil Šimek v úvodu konference poděkoval organizátorům z ministerstva vnitra a vyzdvihl skutečnost, že Brno bude v následujících dvou dnech centrem moderní veřejné správy u nás.

Hlavním tématem konference je aktuální legislativa či financování ve veřejné správě. Součástí konference je také 12. národní konference kvality ve veřejné správě, která má za cíl podporovat řízení kvality v institucích veřejné správy. K tématům přednášek patří mj. aktuální informace o stavu veřejné správy v ČR a novinky v legislativě ve vztahu k veřejné správě, strategický rozvoj veřejné správy, výhody meziobecní spolupráce s praktickými příklady dobré praxe, novinky v oblasti řízení kvality ve veřejné správy či inspirace příklady dobré praxe.

Vyvrcholením čtvrtečního programu bylo předání Cen Ministerstva vnitra za kvalitu ve veřejné správě v kategoriích „Organizace zvyšující kvalitu veřejné služby“ a „Organizace dobré veřejné služby“ během slavnostního večera na Špilberku. Oceněným za Jihomoravský kraj blahopřála náměstkyně hejtmana Taťána Malá. Více...

Návštěva prezidenta republiky v Jihomoravském kraji

Prezident České republiky Miloš Zeman se během své třídenní návštěvy Jihomoravského kraje setkal s krajskými zastupiteli, starosty, významnými podnikateli i s občany. Na všech setkáních odpovídal na dotazy a z jižní Moravy si odváží jako dar nejen moravské víno, ale také například lavičku s názvem Vysočina nebo míč od házenkářských dorostenek z Ivančic. Po celé tři dny ho doprovázel hejtman Bohumil Šimek.

První den zahájil prezident návštěvu v brněnském sídle Jihomoravského kraje, kde se setkal se členy krajského zastupitelstva a starosty obcí s rozšířenou působností. Hejtman Šimek v úvodu přivítal prezidenta v kraji, který je konkurenceschopný, má velký potenciál lákat kvalitní investory a po Praze je turisty nejvyhledávanějším regionem České republiky.

V úterý 30. května 2017 navštívil prezident Miloš Zeman Hodonínsko. Zde společně s hejtmanem zavítal do společnosti Jihomoravská armaturka v Hodoníně, do Kozojídek a Veselí nad Moravou. Při návštěvě Jihomoravské armaturky, která je významným zaměstnavatelem v tomto regionu, debatoval nejen s vedením společnosti, ale také s jeho zaměstnanci.

Třetí den své návštěvy prezident Miloš Zeman slavnostně přestřihl pásku na brněnském výstavišti a v doprovodu hejtmana Bohumila Šimka tak symbolicky zahájil mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky IDET. Po návštěvě brněnského výstaviště zamířila prezidentská kolona do společnosti ABB. Zde se prezident setkal opět jak s vedením, tak i se zaměstnanci podniku.

Posledním místem, které navštívil, bylo město Kuřim. I zde si vyhradil prostor na seznámení s představiteli města a následnou besedu s občany z Kuřimi i blízkého okolí. Závěr prezidentské návštěvy na jižní Moravě byl završen tiskovou konferencí hlavy státu a hejtmana kraje, která se konala v Golf Resortu Kaskáda. Více...

David Vondrák
/
kategorie Svaz v regionech
zpět