Diskusní fórum k pracovněprávní legislativě v Pardubicích

Aktivity regionálního zastoupení Pardubického kraje v posledních měsících.

Regionální zastoupení SP ČR pro Pardubický kraj pro své členské i nečlenské spolupracující firmy pravidelně realizuje diskusní fóra na aktuální a žádaná témata. Tentokrát byla tématem pracovněprávní legislativa.

V měsíci květnu uspořádalo regionální zastoupení SP ČR diskusní fórum na téma pracovněprávní legislativa. Cílem tohoto diskusního fóra bylo seznámit účastníky s novinkami v pracovněprávní legislativě a diskutovat jejich dopady na podnikovou praxi. Na programu byla novela zákoníku práce, která je v legislativním procesu a dle úmyslu předkladatele by měla odstranit hlavní problémy, se kterými se potýká praxe. V druhé části setkání byly představeny základní novinky, které by měla kromě jiného obsahovat projednávaná novela zákona č. 373/2011 Sb. o specifických zdravotních službách a připravované novelizace zákona o zaměstnanosti.

Setkání se zúčastnilo 14 zástupců převážně členských firem Svazu průmyslu a dopravy a také zástupci Univerzity Pardubice. Na základě pozitivní zpětné vazby od účastníků fóra se na podzim tohoto roku plánují možná další setkání. Mezi zamýšlená témata patří exekuce, ochrana osobních údajů či zaměstnávání cizinců. Bližší informace k plánovaným akcím v Pardubickém, Zlínském a Olomouckém kraji naleznete v kalendáři akcí.

Důležitou informací je, že zaměstnavatelé mohou u regionálního manažera iniciovat a navrhovat témata diskusního semináře, případně kulatého stolu (včetně jeho obsazení).

  • Zadaní pro analytický dokument zaměřený na „regionální“ téma – možnost návrhů tematického zaměření
  • Podpora vzniku účelových partnerství – iniciace a koordinace partnerství pro řešení určeného problému

S náměty či připomínkami nás neváhejte kontaktovat: Regionální zastoupení pro Olomoucký, Zlínský a Pardubický kraj. (Richard Koubek,regionální manažer. M: 733 643 511; E: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)

David Vondrák
/
kategorie Svaz v regionech
zpět