Kulatý stůl se zástupci Oblastního inspektorátu práce a zasedání Paktu zaměstnanosti

Aktivity regionálního zastoupení Zlínského kraje v posledních měsících.

Regionální zastoupení SP ČR pravidelně připravuje pro členské firmy v kraji setkání u kulatého stolu, tentokrát byli na setkání přizvání zástupci Oblastního inspektorátu práce pro Zlínský kraj.

Kulatý stůl se zástupci Oblastního inspektorátu práce pro Zlínský kraj

Regionální zastoupení SP ČR realizovalo na konci měsíce června setkání u kulatého stolu ve Zlíně, na který byli přizváni pracovníci Oblastního inspektorátu práce pro Zlínský kraj, aby zde diskutovali s pozvanými zástupci členský firem, institucí i odborářů. Kulatý stůl se koná za účelem osvěty a prevence v oblasti, které sociální partneři v praxi věnují značnou pozornost. Diskuse zástupců sektorové dohody a dalších sociálních partnerů umožní sdílení vlastních zkušeností, podnítí vzájemnou inspiraci a posílí sociální dialog napříč veřejným a soukromým sektorem v oblasti zaměstnávání lidí.

Stěžejním tématem diskuse bylo především poradenství, možnosti spolupráce se zaměstnavateli, zajímavé aktuality z oblasti inspekce práce, dále pak specifika kontrolní činnost v oblasti pracovně právních vztahů se zaměřením a průběh kontrol, práce s absolventy, stážisty, brigádníky a doporučení ze strany OIP. V neposlední řadě byla věnována pozornost specifikům kontrolní činnosti v oblasti BOZP.

Informace k plánovaným akcím v Olomouckém, Zlínském a Pardubickém kraji naleznete v kalendáři akcí.

S náměty či připomínkami nás neváhejte kontaktovat: Regionální zastoupení pro Olomoucký, Zlínský a Pardubický kraj. (Richard Koubek,regionální manažer. M: 733 643 511; E: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).

Zasedání Výkonné rady Paktu zaměstnanosti Zlínského kraje za účasti zástupce SP ČR

V prostorách Krajského úřadu ve Zlíně se 14. června uskutečnilo již třetí pracovní jednání Výkonné rady, která pracuje v rámci Paktu zaměstnanosti Zlínského kraje, a jehož členem je také regionální manažer SP ČR Richard Koubek. Na jednání se členové rady věnovali projednání návrhu tezí KHK ZK pro Akční plán 2018, projednání průběžného naplňování aktivit Akčního plánu Paktu zaměstnanosti a byli informování o přípravě kulatého stolu k projednání vzdělávací nabídky a získali informace o projektu Datová platforma zaměstnanosti Zlínského kraje a projektu FIRMA 4.0 společnosti CEPA spol. s.r.o.

David Vondrák
/
kategorie Svaz v regionech
zpět