Živá knihovna povolání prakticky přiblížila dětem svět technických oborů

Naposledy v letošním roce se v Libereckém kraji uskutečnila akce Svazu průmyslu a dopravy ČR s názvem Živá knihovna povolání. Tentokrát se konala jako součást Burzy škol, vzdělávání, pracovních příležitostí a volnočasových aktivit AMOS 2017 v Jablonci nad Nisou. V listopadu se představí i dětem Královéhradeckého kraje.

DSC 3498 - kopie

Na stanovištích Živé knihovny měli budoucí studenti možnost zeptat se nebo si přímo vyzkoušet povolání, které tu představovaly vybrané jablonecké firmy. Viděli, jak pracuje 3D tiskárna, mohli si vyzkoušet na trenažéru moderní způsob sváření, zahrát si na zkušebního jezdce vozu, seznámit se s průmyslovým robotem ozdobit si svůj oděv kamínky, či si vyzkoušet náročnou práci lékaře a zdravotní sestry.

„Pokud můžeme dětem svět technických oborů prakticky přiblížit a následně nabídnout i kvalitní pracovní místa přímo tady v Jablonci, je to to nejlepší, co můžeme pro rozvoj našeho města a regionu udělat,“ domnívá se primátor města Petr Beitl, který spojení Živé knihovny povolání s burzou vzdělávání Amos inicioval.

Naděžda Vojtíšková
/
kategorie Svaz v regionech
zpět