Firma roku a živnostník roku 2017 ve Zlínském kraji

Také letošní ročník této prestižní soutěže se neobešel bez podpory  Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Zástupce Svazu se podílel na rozhodování odborné poroty a těšit nás může i fakt, že krajským vítězem se stala členská firma SP ČR – společnost Ray Service, a.s. Během podzimu proběhla ve Zlínském kraji i řada dalších zajímavých akcí pro podnikatele, mimo jiné například seminář k tématu vzdělávání dospělých.

Firma roku a živnostník roku 2017 ve Zlínském kraji s aktivní účastí SP ČR

Také letošní ročník této prestižní soutěže se neobešel bez podpory SP ČR. Kromě zajímavých tipů na potenciální soutěžící z řad firem a živnostníků se Svaz průmyslu a dopravy ČR podílí na rozhodování odborné poroty, ve které zasedá jeho regionální manažer. Ve velké konkurenci úspěšných firem se často daří i členským firmám.

Výsledky Vodafone Firma roku 2017 Zlínského kraje:

1. Ray Service, a.s. – výroba kabelových svazků a elektromechanických sestav pro letecký a vojenský průmysl (Staré Město)
2. Retigo, s.r.o. – výroba konvektomatů (Rožnov pod Radhoštěm)
3. Austin Detonator s.r.o. – výroba důlních rozbušek (Vsetín)

Vodafone Odpovědná firma roku 2017 Zlínského kraje:
Sběrné suroviny UH, s. r. o. – komplexní služby v odpadovém hospodářství (Uherské Hradiště)

Více...

Vzdělávání dospělých ve Zlínském kraji

Regionální manažer SP ČR se v měsíci listopadu zúčastnil semináře k tématu vzdělávání dospělých ve Zlínském kraji. Seminář se konal ve Zlíně v prostorách Baťova institutu v rámci projektu Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje a u příležitosti Týdne vzdělávání dospělých 2017. Na programu byla zajímavá témata, například další vzdělávání z pohledu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, důležitost kariérového poradenství či vzdělávání dospělých s podporou programu Erasmus+.  Mimo jiné se na setkání také debatovalo o možnostech financování dalšího profesního vzdělávání zaměstnanců, databázi poskytovatelů profesního vzdělávání ve Zlínském kraji, systému dalšího vzdělávání zaměstnanců (praktické ukázky) a infrastruktuře vzdělávání zaměstnanců firem. Součástí programu byl také veletrh vzdělávacích institucí, který se uskutečnil formou prezentace organizace nebo vzdělávacích produktů. Po celý týden probíhají ve vzdělávacích institucích dny otevřených dveří. Více...

David Vondrák
/
kategorie Svaz v regionech
zpět