Pardubický kraj zná svou firmu roku 2017

Také letošní ročník této prestižní soutěže se neobešel bez podpory SP ČR.

Kromě zajímavých tipů na potenciální soutěžící z řad firem a živnostníků se Svaz průmyslu a dopravy ČR podílí na rozhodování odborné poroty. Regionální zastoupení SP ČR pro Pardubický kraj také pro své členské i nečlenské spolupracující firmy pravidelně realizuje diskusní setkání na aktuální a žádaná témata a účastní se jednání krajské tripartity.

Diskusní setkání na téma Sdílení dobré praxe v Pardubicích

Regionální zastoupení SP ČR pro Pardubický kraj připravuje na úterý 28. listopadu setkání s organizátory úspěšných akcí, které jsou zaměřeny na osvětu žáků, studentů, rodičů i široké veřejnosti s cílem podporovat a rozvíjet jejich orientaci v možnostech odborném vzdělávání a následného profesního uplatnění.

Setkání je pořádáno za účelem sdílení dobré praxe a vzájemné inspirace při pořádání živých akcí, které jsou zaměřené na podporu polytechnické výchovy a odborného vzdělávání. Jejich úspěch tkví mj. v důrazu na interaktivní a bezprostřední komunikaci, na možnosti autentického poznání, na názornosti a praktičnosti, na propracovaném PR a také na podpoře důležitých partnerů – zřizovatelů škol a zaměstnavatelů.

Na programu bude představení vytipovaných akcí samotnými organizátory. Přítomni budou i mnozí podporovatelé těchto akcí právě z řad zřizovatelů a zaměstnavatelů, kteří se budou moci podělit o důvody, proč tyto akce podporují a v čem spatřují jejich přínos. Akce je určena zřizovatelům a zástupcům ZŠ a SŠ škol, zaměstnavatelům a dalším podporovatelům.

Mezi akce, které zde budou představeny, patří za Pardubický kraj TECHNOhrátky, Hledáme nejlepšího mladého chemika či Festival vědy a techniky pro děti a mládež v Pardubickém kraji. Za Olomoucký kraj se představí Burzy práce a vzdělání a například za Moravskoslezský kraj Živá knihovna povolání a také akce z dalších krajů.

Firma roku a živnostník roku 2017 v Pardubickém s aktivní účastí SP ČR

Také letošní ročník této prestižní soutěže se neobešel bez podpory SP ČR. Kromě zajímavých tipů na potenciální soutěžící z řad firem a živnostníků se Svaz průmyslu a dopravy ČR podílí na rozhodování odborné poroty, ve které zasedá jeho regionální manažer. Ve velké konkurenci úspěšných firem se často daří i členským firmám.

Výsledky Vodafone Firma roku 2017 Pardubického kraje:

1. ERA a.s. – výroba komponentů a elektroniky pro letecký provoz (Pardubice)
2. eBRÁNA s.r.o. – činnost v oblasti informačních technologií (Pardubice)
3. SEED SERVICE s.r.o. – výroba a prodej osiv (Vysoké Mýto)
Vodafone Odpovědná firma roku 2017 Pardubického kraje:
eBRÁNA s.r.o. – činnost v oblasti informačních technologií (Pardubice)

Více...

Tripartita v Pardubickém kraji za účasti regionálního manažera SP ČR

K pravidelnému jednání tripartity se v pondělí 9. října setkali zástupci Pardubického kraje, zaměstnavatelů a odborů. Mezi hlavní témata setkání patřil krajský rozpočet, od něhož se odvíjí všechny plány, nebo stav zaměstnanosti, jehož poměry se v Pardubickém kraji během posledního roku změnily. Předmětem diskuze byl i stav komunikací, jejich výstavba a opravy a také zdatnost žáků krajských středních škol.  

Na zasedání tripartity se řešila zaměstnanost a školství v kraji a přítomní se také seznámili se stavem projektů v oblasti dopravy, tedy především s přípravou a realizací dálnice D35. Více...

Zaměstnavatelé mohou u regionálního manažera iniciovat a navrhovat témata diskusního semináře, případně kulatého stolu (včetně jeho obsazení).

•    Zadaní pro analytický dokument zaměřený na „regionální“ téma – možnost návrhů tematického zaměření
•    Podpora vzniku účelových partnerství – iniciace a koordinace partnerství pro řešení určeného problému
S náměty či připomínkami nás neváhejte kontaktovat: Regionální zastoupení pro Olomoucký, Zlínský a Pardubický kraj. (Richard Koubek, regionální manažer. M: 733 643 511; E: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)

David Vondrák
/
kategorie Svaz v regionech
zpět