Svaz připravuje pro firmy akce i v Plzeňském kraji

Regionální zastoupení SP ČR připravuje v Plzeňkském kraji pro zaměstnavatele v nadcházejícím období další diskusní fóra na stěžejní odborná témata. Těšit se tak můžete například na Poradní sbor Oblastního inspektorátu práce, diskusní fórum na téma Pracovněprávní legislativa – diskriminace na pracovišti či diskusní fórum na téma Režim Ukrajina.
 
Poradní sbor Oblastního inspektorátu práce
Svaz průmyslu a dopravy ČR ve spolupráci s Oblastním inspektorátem práce pro Plzeňský a Karlovarský kraj a ČMKOS pořádají akci s názvem Poradní sbor Oblastního inspektorátu práce (OIP). Ten slouží k předávání informací o aktuálním dění v oblastech působení OIP,  trhu práce a zaměstnanosti a legislativy. Účastníci se mohou dotazovat na konkrétní příklady z praxe.
 
Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky
Termín: 10. 4. 2018
Místo: Integrovaná střední škola živnostenská, Škroupova 13, Plzeň

 

Diskusní fórum na téma: Pracovněprávní legislativa – diskriminace na pracovišti
V dubnu pořádáme v Plzni s odborníky z Kanceláře veřejného ochránce práv diskusní fórum na téma Pracovněprávní legislativa – diskriminace na pracovišti. Chceme seznámit zaměstnance a zaměstnankyně s činností veřejného ochránce práv v oblasti diskriminace na pracovišti. Poradit, jak takové chování rozpoznat a jak se bránit v případě nerovného zacházení, diskriminace a šikany na pracovišti, ukázat varianty na modelových případech apod. Na programu budou například: legislativní rámec antidiskriminačního práva v ČR v oblasti práce a zaměstnávání, formy diskriminace v zaměstnání (modelové případy), možnosti obrany v případě diskriminace na pracovišti, diskriminace cizinců, praktické případy jako například přístup k zaměstnání, rovné odměňování, obtěžování na pracovišti či diskriminační ukončení pracovního poměru.
 
Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky
Termín: 24. 4. 2018
Místo: Integrovaná střední škola živnostenská, Škroupova 13, Plzeň
Více informací: v kalendáři na webu SPCR
 
Diskusní fórum na téma: Režim Ukrajina
Diskusní fórum na téma Režim Ukrajina je určeno pro zaměstnavatele, kteří řeší nebo se chystají řešit zaměstnávání cizinců. Svaz na něm předá praktické rady a postupy k zařazení firmy do Režimu Ukrajina. Věnovat se bude administrativnímu zpracování všech potřebných dokumentů pro uchazeče o zaměstnaneckou kartu až po příjezd pracovníka. Vysvětlí také, jak zadat vhodné volné pracovní místo na Úřadu práce. Vítána je účast firem, kteří již mají se zaměstnáváním cizinců zkušenosti a jsou ochotni se o své poznatky a postřehy podělit. Určeno zejména pro vedoucí pracovníky řízení lidských zdrojů.
 
Probírané okruhy: představení vládního projektu Režim Ukrajina, zařazení firmy garantem SP ČR, volné pracovní místo, zaměstnanecká karta, aklimatizace nového pracovníka, zkušenosti firem se zaměstnáváním ukrajinských pracovníků.
 
Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy České republiky
Termín: 20. 6. 2018
Místo: Integrovaná střední škola živnostenská, Škroupova 13, Plzeň
 
V případě zájmu o přihlášení či nějakých dotazů se prosím obraťte na asistentku regionálního zastoupení Ing. Janu Štruncovou, tel: 225 279 871, nebo e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
Jana Štruncov
/
kategorie Svaz v regionech
zpět