Na co se můžete těšit v Libereckém kraji

Svaz naváže na již pravidelné schůzky s hejtmanem Půtou, primátorem Batthyány a dalšími dotčenými organizacemi. Na setkáních se Svaz snaží pomoci vyřešit leckdy kritickou dopravní situaci průmyslové zóny JIH, kde často dochází ke kolapsu dopravy. Dobrou zprávou je, že se podařil první zásadní krok, a to nabyla právní účinnosti změna územního plánu, která umožní výstavbu druhé příjezdové cesty.

Společně s hejtmanem, vedením Krajského úřadu i města Liberce, významnými zaměstnavateli a školami bude i nadále řešit regionální zastoupení Svazu podporu technického vzdělávání.

Svaz chystá v Královéhradeckém kraji opět seznámit žáky základních škol s technickými obory a nedostatkovými profesemi během Živých knihoven povolání. Konkrétně nejdříve v České Lípě 19.- 20. září 2018, následovat bude Liberec 24. září 2018 a končit budeme v Jablonci nad Nisou 5. října 2018.

Svaz připravuje i workshopy a exkurze jako doplněk kariérového poradenství pro střední i základní školy.

Samozřejmostí je plnění klíčových aktivit Regionální sektorové dohody a další ročník Sklářského svítání v Muzeu skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou.

Naděžda Vojtíšková
/
kategorie Svaz v regionech
zpět