Co se chystá v Jihomoravském kraji

Cosmos discovery

Na brněnském výstavišti se nám od 1. května do konce srpna představí výstava Cosmos Discovery, která mapuje vývoj pilotovaných kosmických letů od počátku po současnost. Návštěvníci zde najdou originál ruské lodi Sojus nebo část výzkumného centra v Houstonu, ale také netradiční nebo spíše nepříliš známá fakta tohoto odvětví. Výstava sklidila v jiných zemích velký úspěch.

Bližší informace naleznete zde: https://www.informuji.cz/akce/jhm/97450-cosmos-discovery/

Konference v rámci akce piwi 2018

Dne 9. července se v Šardicích v Jihomoravském kraji se bude konat seminář o výsadbě, pěstování a následných úpravách odrůd červených vín, které jsou odolné vůči houbovitým chorobám tzv. PIWI odrůdy. Seminář k PIWI odrůdám se koná jako samostatná akce v rámci akce PIWI 2018 Hibernal fórum. Garantem akce je prof. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D. , z Mendelovy univerzity v Brně.

Bližší informace naleznete zde: http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/konference-v-ramci-akce-piwi-2018-86104/

Prázdninové labodílny: Indiánské léto

VIDA centrum v Brně připravilo prázdninový program na téma Indiánské léto. Účastnící mají možnost se zde přiučit umění kouřových signálů, poznávání barevných kouzel šamanů, ale i vyzkoušet si výrobu zlata. Tento program je připraven od července. Délka celého programu je 30 minut.

Bližší informace naleznete zde: http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/prazdninove-labodilny-indianske-leto-86813/

Pavel Slezar
/
kategorie Svaz v regionech
zpět