Živou knihovnu povolání v Ostravě oživí novinky


Živá knihovna povolání se uskuteční v Ostravě 19. září opět ve Světě techniky v Dolních Vítkovicích. Nově budou moci účastníci komunikovat on-line. Pro učitele je připravený nový diskusní prostor.

V projektu Živá knihovna představují Svaz průmyslu a dopravy ČR a další partneři dětem povolání, po nichž je na trhu práce velká poptávka. O své práci dětem vyprávějí odborníci, kteří tato povolání vykonávají v praxi. (Více o historii živých knihoven jsme psali zde ).

Ostravská Živá knihovna se uskuteční nově pod názvem Živá knihovna, povolání řemesel a studijních možností. Tradičním místem konání je opět Svět techniky v Ostravě, novinkou ovšem je zapojení Moravskoslezského kraje.

Díky partnerství s Moravskoslezským krajem bude možné lépe spolupracovat se školami. Pokud studenta zaujme určitá profese, snadněji najde školu, která ho na zvolené povolání připraví.

Pro Svaz průmyslu je důležitá zpětná vazba s cílovou skupinou. Proto budeme nově s účastníky komunikovat online v průběhu akce. Zároveň chceme vytvořit a rozvíjet diskusní prostor pro pedagogy, který by měl sloužit nejen k vzájemné výměně zkušeností, ale také k seznámení se zástupci firem. Díky těmto novinkám by se měl projekt Živá knihovna dostat ještě více do povědomí firem a veřejnosti.

Do budoucna se chceme také více věnovat roli žen v průmyslu nebo aktivně zapojit firmy z oborů moderních technologií, aby projekt odrážel aktuální společenské a ekonomické trendy.

Jan Stuchlík
/
kategorie Svaz v regionech
zpět