Na FENOMÉNu zazní zkušenosti nejlepších. Se svým příspěvkem vystoupí i Radek Špicar

Armádní generál Petr Pavel, miliardář Martin Vohánka, podnikatelka s látkami Petra Plemlová, propagátorka umělé inteligence Sara Polak. Co má tato nesourodá sestava osobností českého byznysu společné? Nevšední příběh. Úspěch. Obdiv. A nově také FENOMÉN. Jak uspět v dnešní době mezi ostatními dravci, přijede ostatní inspirovat 20. ledna 2022 na byznys konferenci do Zlína. Patronem akce je Svaz průmyslu a dopravy ČR.

Konference FENOMÉN přivítá třetím rokem manažerské špičky z celé ČR. Čtyři stovky byznysmenů, třicítka řečníků, čtyři stage a devět hodin přednášek plných osobních zkušeností i praktických ukázek nejnovějších smart řešení. Takové je stručné představení v číslech. O čem se bude hovořit tentokrát? O flexibilitě a DNA úspěchu především.

Téma Leadership pro budoucnost otevře na businnes stage hlavní řečník konference Petr Pavel. Někdejší nejvyšší vojenský představitel NATO se chystá mluvit například o síle hodnot v podnikání. Statečnosti, překonávání strachu i nezbytné motivaci. „Zvládání složitých situací a osobní zkušenosti při překonávání překážek pomáhají na cestě každému veliteli. Ať už v armádě, či ve vedení firmy,“ říká autor podcastů Polní kuchyně generála Pavla, v níž pravidelně hostí známé tváře českého showbyznysu.

Viceprezident Svazu průmyslu a dopravy Radek Špicar se představí v roli největšího tuzemského zástupce českých podnikatelů. Dlouhodobě se věnuje tématům ekonomická diplomacie, společenská odpovědnost podniků a kulturní průmysl. Na FENOMÉNu vystoupí vůbec poprvé. Trojici zvučných jmen nově doplní jeden z největších filantropů podnikatelské scény - zakladatel společnosti Eurowag Martin Vohánka. Miliardář, který svou firmu vybudoval z nuly a aktuálně se zabývá příležitostí zvanou Green Deal.

Umělá inteligence (AI). Další z výrazů, který se v posledních letech skloňuje mezi českými manažery ve všech pádech. Také díky Radimu Tvrdoňovi a jeho týmu z WeBoard patří Česko v oblasti AI ke světové špičce. Jejich posledním výstřelkem je uměle inteligentní recruiterka. „Vypadá jako člověk, má mimiku jako člověk, dokáže naslouchat i odpovídat,“ uvádí Tvrdoň. Přijede upovídanou asistentku do Zlína osobně vyzkoušet? To má být překvapením nejen pro účastníky konference, ale také pro řečnici Saru Polak. Absolventku Oxfordu, která usiluje o to, vytvořit z Česka velmoc v oboru AI. „Odmítání umělé inteligence je odmítání pokroku,“ tvrdí Polak.

Příběh Petry Plemlové, matky čtyř dětí, která rozjela podnikání v době, kdy jí onemocněl manžel, obletěl tuzemská média. Na FENOMÉNu prozradí, jak automatizovat textilku a e-shop bez peněz. „Automatizace nemusí být nákladná a plná robotů, ale obvykle bývá velmi bolestivá. Zejména pro firmy, které již delší dobu jedou ve stejných kolejích,“ připomíná úspěšná obchodnice vystupující pod značkou Unuodesign. Přednášku doplní konkrétními příklady i příkladovými studii.

Jací další speakři zvučných jmen se na konferenci objeví? Svou účast přislíbil Filip Fingl, šéf společnosti Dáme jídlo. Na pódiu se objeví expert na pracovní trh Tomáš Dombrovský z LMC, ředitel ICE Industrial Services Tomáš Vránek a řada dalších.

Konference FENOMÉN je největší svého druhu v ČR. Zabývá se digitální transformací a je unikátní díky komplexnímu propojení čtyř stagí napříč obory (Business, Industry, HR a Digi stage + smart zóna). Určena je všem členům TOP managementu, specialistům a zástupcům lídrů českého byznysu. „Manažeři slyší na to, že je konference komplexní. Celý management může jet na event v jednom autě, ale každý si jej užije na jiné stage. Cestou tam mají pocit, že šetří náklady, cestou zpátky diskutují o tom, co je ve svém oboru zaujalo. Přesně to jsou impulzy, kdy vznikají nové věci a řešení,“ říká Vlaďka Lukašíková, jednatelka vzdělávací agentury CE-PA, která FENOMÉN pořádá.

Předcházející ročníky se u manažerů setkaly s velkým úspěchem. Se svým příspěvkem na konferenci již vystoupili největší hráči českého byznysu. I z toho důvodu bude možné prvním rokem sledovat přednášky řečníků nejen prezenčně, ale také online. Akce se uskuteční v prostorách Univerzity T. Bati ve Zlíně na Štefánikově ulici. Přihlášky na FENOMÉN je možné podávat už nyní. Více na www.fenomen40.cz

Garanty a patrony jednotlivých stage konference FENOMÉN jsou Digital First Marketing Group, společnost Flecto, Svaz průmyslu a dopravy ČR, Krajská hospodářská komora Zlínského kraje a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Mediálními partnery akce jsou Český rozhlas Zlín, Magazín Patriot, KomoraPlus, T+T Technika a trh, StreamTech.TV, POSITIV Buiness & Style, Reportáže z průmyslu, Byzmag, Evolve, OneIndustry, Edumenu, Strojírenství.cz.

kategorie Svaz v regionech
zpět