Spolupráce s Wichterlovým gymnáziem pokračuje

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR), nejvýznamnější organizace zastupující podnikatele a zaměstnavatele v ČR, navazuje na svou dosavadní spolupráci s Wichterlovým gymnáziem.

V rámci své kampaně „Rok průmyslu a technického vzdělávání“, kterou s podporou premiéra vlády ČR vyhlásil na rok 2015, Svaz podporuje vznik nové třídy osmiletého gymnázia zaměřené na výuku matematiky a přírodních věd. „Již dlouho voláme po zlepšení výuky matematiky na českých školách, Wichterlovo gymnázium patří mezi školy, které  nepřistupují k matematice jako k nutnému zlu, ale naopak jako k důležité součástí všeobecného vzdělání a snaží se své studenty pro matematiku a přírodní vědy zaujmout moderními metodami výuky,“ konstatoval regionální manažer Svazu průmyslu a dopravy ČR v Moravskoslezském kraji Petr Holica.

SP ČR se rozhodl zkusit koncentrovat všechny možné aktivity vedoucí k podpoře techniky, přírodních věd a pozitivního vnímání průmyslu pod značkou  Rok průmyslu a technického vzdělávání. Našim cílem není jednorázová marketingová kampaň, ale pomoc s nastartováním aktivit, které do budoucna přinesou kýžené efekty. Vytvoření gymnaziální třídy zaměřené na matematiku, přírodní vědy, informatiku a techniku do tohoto záměru zapadá. Budeme se snažit pomoci prohloubit spolupráci mezi gymnáziem a zaměstnavateli, která by měla vést k zajímavému uplatnění studentů na trhu práce po ukončení studií na univerzitě, na která budou na gymnáziu připravováni. Rádi bychom vytvořili platformu, kde si budou moc firmy najít své budoucí zaměstnance a po maturitě je podporovat při jejich studiu vysoké školy,“ řekl ředitel SP ČR pro PR Milan Mostýn, který je strůjcem celého Roku průmyslu a technického vzdělávání.

 

Gbelec Ondřej
/
kategorie Svaz v regionech
zpět