Svaz jednal s městy v Moravskoslezském kraji

Viceprezidenti Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) Jan Rafaj a Jiří Cienciala se setkali se zástupci obcí v Moravskoslezském kraji.

21. ledna se na půdě Vysoké školy podnikání uskutečnilo setkání zástupců Svazu s představiteli statutárních měst a obcí s rozšířenou působností z Moravskoslezského kraje. V úvodu setkání seznámil Jiří Cienciala starosty s agendou Úřadu vládního zmocněnce pro Moravskoslezský a Ústecký kraj, který vede. Společně s tajemnicí úřadu Janou Dronskou vyzdvihli dosavadní výsledky práce a nastínili svou činnost pro letošní rok. Jiří Cienciala zdůraznil, že navzdory šíři řešených témat je nejdůležitějším cílem, který se všemi agendami úřadu prolíná, tvorba pracovních míst.

Viceprezident SP ČR Jan Rafaj zástupcům obcí představil aktuální situaci průmyslu regionu v historickém, demografickém, ekologickém i společenském kontextu.  Představen byl rovněž stěžejní projekt SP ČR „Rok průmyslu a technického vzdělávání“.

Na diskusi k Roku průmyslu navázala ředitelka ostravské pobočky agentury Czechinvest, jenž byla partnerem setkání, Lada Kratochvílová, která vyvolala pozitivní reakce účastníků setkání představením záměrů agentury na posílení polytechnické  výuky na základních školách.

Všechny strany deklarovaly zájem spolupracovat v řadě oblastí, kde se jejich činnosti prolínají.

Petr Holica, regionální manažer SP ČR pro Moravskoslezský kraj

Gbelec Ondřej
/
kategorie Svaz v regionech
zpět