Společnost TATRA TRUCKS a.s. přistoupila k Regionální sektorové dohodě pro Moravskoslezský kraj

22. září 2015 se v Kopřivnici svým podpisem připojila k Regionální sektorové dohodě pro Moravskoslezský kraj v oblasti zpracovatelského průmyslu třetí nejstarší automobilka na světě, společnost TATRA TRUCKS a.s., reprezentovaná místopředsedou představenstva Radkem Strouhalem a personální ředitelkou Hanou Bobrovskou. Regionální sektorová dohoda si klade za cíl zajistit odpovídající počet kvalifikovaných techniků a řemeslníků pro trh práce, zejména pro podniky zpracovatelského průmyslu tvořící klíčovou část pracovních míst i hrubého domácího produktu v kraji.

Kopřivnická automobilka, známá pod značkou TATRA, svou více než 116letou nepřetržitou činností značným způsobem ovlivnila automobilový průmysl nejen v České republice, ale i v zahraničí. Její nákladní vozidla jsou založena především na tatrovácké koncepci automobilu, kterou se doposud nepodařilo nikomu úspěšně napodobit.

Významnou výhodou společnosti TATRA TRUCKS a.s., nejen v oblasti vývojových, ale rovněž výrobních kapacit, je právě vysoká úroveň lidského potenciálu. To je jedním z důvodů, proč se podnik připojuje k regionální sektorové dohodě. „Věřím, že vzájemná spolupráce významných průmyslových podniků v regionu pomůže podpořit zájem o technickéké vzdělávání a podaří se tak udržet tradici kvalitní průmyslové výroby, kterou Moravskoslezský kraj od nepaměti má," řekl místopředseda představenstva Radek Strouhal.

Podrobnosti naleznete v tiskové zprávě.

Gbelec Ondřej
/
kategorie Svaz v regionech
zpět