Seminář Cesty: rozvoj talentu a dovedností mladých uprchlíků z Ukrajiny.

Černínský palác
Praha
6. červen 2024 09:30 - 12:00

Pozvánka na seminář: CESTY - rozvoj talentu a dovedností mladých uprchlíků z Ukrajiny.

Vládní zmocněnec pro rekonstrukci Ukrajiny, Tomáš Kopečný, Vás společně s Kanceláří UNICEF pro podporu řešení uprchlické situace v České republice a ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR a Svazem průmyslu a dopravy ČR zve na seminář k iniciativě Cesty.

Seminář se uskuteční ve čtvrtek, 6. června od 9:30 do 12:00 ve Velkém sále Černínského paláce. Registrovat na tento seminář se můžete přes registrační link do 31. května 2024.

Více informací k programu obdržíte blíže k termínu konání (aktuální předběžný program naleznete níže + two-pager této iniciativy).

Seminář umožní diskuzi aktérů ze soukromého sektoru, státní správy, organizací občanské společnosti a ukrajinské mládeže, jejichž spolupráce je pro úspěch iniciativy klíčová. Poskytne firmám potřebné informace k připojení se k iniciativě a již zapojeným firmám umožní představit svůj závazek.

Cílem iniciativy Cesty je pomoci mladým uprchlíkům z Ukrajiny rozvíjet jejich potenciál, zároveň si vydělávat na obživu v důstojných podmínkách. Iniciativa vznikla v Česku, projevily o ní zájem i další země a podporuje ji ukrajinská vláda.

Rozvoj lidského potenciálu a talentu mladých lidí bude jedním ze čtyř pilířů blížící se Konference o obnově Ukrajiny v Berlíně. Česko s českými firmami v čele má příležitost hrát zásadní roli v této klíčové oblasti pomoci Ukrajině.

V Česku žije přes 66 tisíc mladých lidí ve věku 15 až 24 let, kteří museli kvůli válce uprchnout z Ukrajiny. Tito lidé čelí mnoha výzvám. Mezi ty často patří tlak finančně zabezpečit sebe a svou rodinu, a to i za cenu opuštění vzdělání a dalších forem rozvoje dovedností.

Vytvořením příležitostí ke studiu a k odborným stážím při zaměstnání firmy pomohou mladým lidem z Ukrajiny s jejich integrací do české společnosti, zároveň získají přístup k mladým talentům, které mohou pomoci růstu firmy i české ekonomiky. Zapojením se do Cest firmy pomohou s vyškolením odborné pracovní síly, která bude moci v budoucnu přispět k obnově a ekonomickému růstu Ukrajiny.

Předběžný program semináře:

9:30-9:55 hod.

Úvod a hlavní cíle: spojenými silami k podpoře mladých uprchlíků; příležitosti pro firmy, mladé lidi, Ukrajinu a Česko 
Úvodní slovo vládního zmocněnce pro rekonstrukci Ukrajiny Tomáše Kopečného a zástupců Hospodářské komory ČR a Svazu průmyslu a dopravy ČR

9:55-10:10 hod.

Iniciativa Cesty: zaměstnání, které posiluje
Představení inciativy a role, kterou v ní může sehrát soukromý sektor, UNICEF

10:10-10:30 hod.

Hlas mladých uprchlíků a uprchlic z Ukrajiny
Panelová diskuze s mladými lidmi z Ukrajiny, kteří představí své zkušenosti z České republiky

10:30-10:45 hod.

Coffee break

10:45-10:55 hod.

Výzva pro firmy a jak se k ní přidat
UNICEF

10:55-11:05 hod.

Zkušenosti firem, které se k výzvě již přidaly
TBC

11:05-11:25 hod.

Zkušenosti českých firem a možné příležitosti pro mladé lidi z Ukrajiny
Panelová diskuze

11:25-11:40 hod.

Závěrečná diskuze, Q&A a další postup

11:40-12:00 hod.

Networking

 

 V případě dotazů nebo nejasností nás neváhejte kontaktovat na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Cesty_TwoPager_CZ.pdf

 

Přihlášení a registrace neznamená automaticky účast na tomto semináři, na který není právní nárok. O složení a účasti na semináři rozhoduje příslušná komise SP ČR.

Zpět