Rada EPSCO přivítala dosažení dohody s EP o přiměřených minimálních mzdách EU a gendrové vyváženosti mezi členy řídících a dozorčích orgánů společností kotovaných na burzách

Ve čtvrtek 16. června 2022 proběhlo v Lucemburku řádné zasedání Rady EU pro zaměstnanost, sociální politiku, zdraví a ochranu spotřebitele (EPSCO), které potvrdilo pokrok v řadě oblastí.

V legislativní části byla přijata zpráva o pokroku k návrhu EK o zlepšení pracovních podmínek v platformách. Z perpetivy CZ PRES je návrh považován za nejvyšší prioritu. Jedná se o jediný legislativní návrh v gesci MPSV, který bude během PRES projednáván v Pracovní skupině pro sociální otázky Rady. CZ PRES má ambici pokračovat v druhé polovině roku 2022 v intenzivním vyjednávání o podobě návrhu v rámci pracovní skupiny s cílem dosáhnout schválení obecného přístupu. Dále bylo schváleno Doporučení Rady k individuálním vzdělávacím účtům  a Doporučení Rady o zajištění spravedlivého přechodu na klimatickou neutralitu a Doporučení rady k Národním plánům reforem jednotlivých členských států na rok 2022. Politická debata se vedla k Evropskému semestru a ambicím členských států implementaci národním cílům rok po konání sociálního summitu v Portu, dále pak zaměstnávání osob se zdravotním postižením.

V bodě různém byla podána informace o právě projednávaných legislativních návrzích:

  • EPSCO přivítalo dosažení dohody mezi Radou a Evropským parlamentem k návrhu směrnice o přiměřených minimálních mzdách v EU a návrhu směrnice o gendrové vyváženosti mezi členy řídících a dozorčích orgánů společností kótovaných na burzách.
  • Dále byla podána informace k návrhu směrnice pro zlepšení transparentnosti v odměňování, kde v rámci trialogu nedošlo k zásadnímu posunu.
  • Další informace se týkaly návrhu směrnice o rovném zacházení a návrhu revize o koordinaci systémů sociálního zabezpečení, a aktuální pracovnímu programu CZ PRES.

Diskuse ministrů během pracovního oběda se zaměřila na sociální opatření v kontextu dočasné ochrany pro uprchlíky z Ukrajiny.

Výsledky EPSCO z pohledu byznysu:

Podnikatelská komunita sledovala s velkou pozorností zejména aktuální výsledky legislativního procesu a výstupy z trialogu:

  • Zprávu o pokroku k návrhu o pracovních podmínkách v platformách lze považovat za objektivní. V rámci FR PRES se vedla především technická jednání a proběhla diskuse k obsahu prvních dvou kapitol. Důvodem byla zejména intenzivní diskuse ĆS ke zprávě o dopadech, definicím a legislativnímu základu. Návrh se stává prioritou CZ PRES, jde o prakticky jediný legislativní návrh v rámci EPSCO za CZ PRES a návrh je v hledáčku Evropské podnikatelské komunity.
  • Transparentnost v odměňování. I přes veškeré úsilí FR PRES se nepodařilo dosáhnout v trialogu shody s EP. Jednání budou pokračovat v rámci CZ PRES a byznys se musí zasadit o maximální zachování textu dosaženého v Radě v prosinci 2022.
  • Dohodu Rady a EP k přiměřeným minimálním mzdám v EU berou zaměstnavatelé jako kompromis kompromisu. Pro zaměstnavatele byl text dosažený v Radě limitem (red line). SP vnímá, že v kompromisu dosaženém v trialogu se podařilo udržet rámcovou povahu návrhu a směrnice tak nepřináší, co do kvantitativní hodnoty minimálních mezd, žádné závazné cíle. Nicméně v textu jsou uvedeny referenční ukazatele pro přiměřenost minimální mzdy, konkrétně 50/60 % hrubé průměrné/mediánové mzdy respektující. U zaměstnavatelů přetrvávají obavy, že by to mohlo nepřímo zasahovat do úrovně mezd, což by bylo v rozporu se Smlouvou o EU, nicméně tyto ukazatele nejsou závazné a členské státy se mohou také rozhodnout použít národní kritéria.
  • Dohoda Rady s EP o gendrové vyváženosti mezi členy řídích a dozorčích orgánů společností kótovaných na burze. Jde o kompromisní návrh, který se již v průběhu jednání v Radě podařilo trochu odlehčit zejména, pokud jde o flexibilitu pro národní státy a MSP. Byznys je ale  silně zklamán, že se EP podařilo prosadit zkrácení lhůty pro naplnění cílů (čl. 4 odstavec 1),  kterou mají společnosti k dispozici, aby se adaptovaly na nové podmínky – a to z původního návrhu EK prosinec 2027 na červen 2026. Možnost dosáhnout kvantitativního cíle návrhu buď tím, že minimálně 40 % nevýkonných ředitelských míst nebo 33 % všech ředitelských míst bude obsazeno nedostatečně zastoupeným pohlavím, zůstává v dohodě zachována.

Vladimíra Drbalová, poradkyně prezidenta a GŘ pro mezinárodní organizace a EU

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

kategorie EU infoservis
zpět