Svaz průmyslu přivítal v Praze špičky BusinessEurope

Již na svou druhou návštěvu Prahy během několika měsíců zavítal nově zvolený prezident Konfederace evropského podnikání (BusinessEurope) Fredrik Persson v doprovodu generálního ředitele Markuse Beyrera a zúčastnili se další akce v Praze pořádané Svazem průmyslu. Návštěva proběhla v návaznosti na červnové jednání Rady prezidentů BusinessEurope, kdy zástupci podnikatelů z 35 zemí Evropy předali vládě v čele s premiérem Petrem Fialou „Pražskou deklaraci“ evropského byznysu, během akce byl také Fredrik Persson zvolen prezidentem.

I tentokrát se čelní představitelé největšího evropského zaměstnavatelského svazu nejprve setkali s premiérem Petrem Fialou a poté také s ministrem průmyslu a obchodu Jozefem Síkelou a náměstkem pro evropské záležitosti Markem Havrdou. Delegaci doprovázal i viceprezident SP ČR a také viceprezident BusinessEurope Radek Špicar.

BE v Praze zari 1

V sídle SP ČR pak Fredrika Perssona a Markuse Beyrera přivítali prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák a generální ředitelka Dagmar Kuchtová.

BE v Praze zari 4

V budově SP ČR se Fredrik Persson a Markus Beyrer zúčastnili také zasedání Expertního týmu SP ČR pro EU. Jeho hlavní bodem bylo řešení energetické krize způsobené ruskou agresí na Ukrajině, spolupráce Svazu s BusinessEurope, mezinárodní vztahy, vnitřní trh a trh práce, green deal a digitální ekonomika, atd.

BE v Praze zari 5

Členové týmu tak měli možnost prodiskutovat své dotazy a dostat zpětnou vazbu doplněnou čerstvými informacemi od české vlády. Představitelé vlády ocenili intenzivní spolupráci se Svazem průmyslu a uvítali, že se Svaz průmyslu bude i nadále podílet na tvorbě účinných opatření podpory českých firem v současné době energetické a ekonomické krize, a to jak na úrovni národní, tak i na úrovni evropské právě prostřednictvím BusinessEurope.

BE v Praze zari 6

BusinessEurope je největším a nejsilnějším podnikatelským lobby vůči evropským institucím a dalším organizacím (zastupuje 20 milionů podniků v Evropě) a je také lídrem zaměstnavatelů v evropském sociálním dialogu. Pro SP ČR je nejpřímější a nejefektivnější cestou jak ovlivňovat vývoj iniciativ, politik a legislativních i nelegislativních opatření Evropské komise v samém zárodku. SP ČR je členem od roku 1993 a BusinessEurope je pro něj určující organizací pro vytváření vlastních strategií a hájení zájmů českého a evropského průmyslu.

Predsednictvi partneri banner

kategorie BusinessEurope
zpět