Nepál - informace o aktuálních projektech s podporou nepálské vlády

Svaz průmyslu a dopravy navštívil nerezidentní velvyslanec Nepálu akreditovaný pro ČR se sídlem v Berlíně pan Ram Kaji Khadka. 

 

Velvyslanec Nepálu projevil velký zájem více rozvíjet ekonomickou a obchodní spolupráci s Českou republikou, dle jeho vyjádření potřebuje Nepál investice zejména do technologií a infrastruktury a nabízí velmi dobré podmínky pro zahraniční firmy. Upozornil na informační portál Nepal Investment Board:  www.ibn.gov.np, kde české firmy najdou informace o podmínkách aktuálních 37 projektů s podporou nepálské vlády.
V případě zájmu o podnikání a investování v Nepálu se obraťte na manažerku pro mezinárodní vztahy Sabinu Tančevovou: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
Svaz průmyslu jse přirapven zorganizovat on-line seminář, kde by projekty pan velvyslanec sám představil.
Za zdůraznění stojí také investiční příležitosti v oblasti energetiky - vodních elektráren, ale zatím hydroenergetický potenciál není evropskými investory využit. Přehrady a vodní elektrárny staví hlavně Čína, která je v Nepálu největším investorem - 50%, pak Indie 25%, Korea 3% , USA 4% a 2% ostatní.
Nepál je druhou největší zásobárnou sladké vody na planetě s více než šesti tisíci řekami.

https://www.businessinfo.cz/navody/nepal-souhrnna-teritorialni-informace/2/#3.5

 

Sabina Tančevová
/
kategorie Informace z teritoria
zpět