Veletrh OZWATER na výstavišti ICC v Sydney

Velvyslanectví ČR v Canbeře zrealizuje ve dnech 10.-12.5.2023 na výstavišti ICC v Sydney projekt ekonomické diplomacie, který podpoří české dodavatele vodohospodářských technologií při vstupu na australský trh. Projekt zahrnuje českou expozici na výstavě vodohospodářských technologií OZWATER 2023 a další doprovodný program.

V rámci projektu bude českým firmám poskytnuta zdarma výstavní plocha 18 m2 v rámci české expozice..

Vlastní program veletrhu zahrnuje řadu dalších příležitostí k navázání kontaktů s australskými a dalšími zahraničními partnery, viz odkaz  https://www.ozwater.org/. Projekt proběhne ve spolupráci se zahraniční kanceláří CzechTrade Sydney, která přislíbila pro české firmy další individuální služby (v rámci placené služby).

Austrálie má i přes obecný nedostatek vodních zdrojů v některých částech země rozvinutou vodohospodářskou strukturu a pokračuje v budování zavlažovacích systémů, přehrad, odsolovacích zařízení. Hlavními výzvami pro australské vodohospodáře zůstanou rostoucí poptávka, populační růst a klimatické změny. V důsledku těchto změn vyvrcholilo období dlouholetého sucha devastujícími požáry na východním pobřeží Austrálie na přelomu let 2019/2020. A v roce 2022 byla naopak oblast na východě i jihu země postižena mohutnými záplavami.

Žádané budou nadále technologie a inovace napomáhající rozšíření infrastruktury a zajištění bezpečných zdrojů pitné vody a technologie zajišťující čištění odpadních a průmyslových vod, vč. vzniklých při těžbě nerostů.

Příležitosti pro české firmy v sektoru vodohospodářství  jsou v dodávkách vodních turbín, čerpadel, závlahových systémů, produktovodů vč. přečerpávacích stanic, odsolovacích zařízeních, protipovodňových zábran, čističek odpadních vod (z domácností  i průmyslových provozů a dolů), úpraven vody, sofistikovaných zařízení na výrobu vody ze vzduchu s využitím fotovoltaiky nebo v oblasti chytrých řešení a inženýrských a technických služeb.

Žádáme české firmy, které mají zájem o účast na veletrhu OZWATER 2023 v rámci české expozice, aby se bezodkladně přihlásili na adrese: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Plocha výstavní plochy je omezena, proto přednost bude dána firmám, které se přihlásí dříve.

Další informace dostupné zde.

Eliška Ďomin
/
kategorie Informace z teritoria
zpět