Česko a Tchaj-wan: Odolnější dodavatelské řetězce

Svaz průmyslu a dopravy ve spolupráci s tchajwanským Průmyslovým a technologickým výzkumným institutem (ITRI) zorganizovat online seminář zaměřený na potenciální spolupráci v oblasti elektromobility a na partnerství a odolnost dodavatelského řetězce, kterého se zúčastnilo kolem 60 sledujících z české i tchajwanské strany.

Za českou stranu na úvod vystoupil ředitel Sekce mezinárodních vztahů Lukáš Martin a představil Svaz průmyslu jako dlouholetého partnera tchajwanských institucí jako je CIECA, TAITRA i ITRI a jako organizátora mnoha podnikatelských misí na Tchaj-wan i incomingových misi z Tchaj-wau do ČR na podporu vzájemných obchodních a investičních vztahů. Dále vystoupili experti na oblast eletromobility, Tomáš Druzilla za Elektromobilní platformu a Jan Šamal za technologickou firmu Nimble Energy a také Milly Kuželková, která představila možnosti státní finanční podpory Technologické agentury ČR v oblasti elektromobility a aktuální projekty agentury.

cz tchajwan webinar 1

Debatu moderoval viceprezident ITRI Dr. Pei-Zen Chang a panelisty za tchajwanskou stranu byli zástupci TEEMA (Tchajwanské elektrické a elektronické výrobní asociace), MIH (Mobility in Harmony) Consortium a společnosti eTreego.

Industrial Technology Research Institute (ITRI) je institut s největším počtem patentů na obyvatele země na světě, který získal již přes 100 ocenění udělovaných každý rok stovce nejlepších inovací z celého světa. Spolupracuje s univerzitami, nemocnicemi a firmami z různých sektorů, stejně tak s partnery v zahraničí s cílem uvádět inovace do praxe. Ústředí ITRI má přes 6000 zaměstnanců. Podnikatelská delegace Svazu průmyslu a dopravy ústředí ITRI ve městě Hsinchu navštívila v roce 2019 a prohlédla si showroom, kde jsou prezentovány výzkumné projekty z různých oblastí, na kterých divize institutu pracovaly a následně proběhl seminář zaměřený na oblast vědy a výzkumu, který organizoval ITRI se svým českým partnerem TAČR.

kategorie Podnikatelské mise a semináře
zpět