Zúčastněte se veletrhu v Bagdádu a zapojte se do obnovy Iráku

Využijte možnost se aktivně zúčastnit jako vystavovatel na nejdůležitějším veletrhu v Iráku konaném od 1. do 10. listopadu tohoto roku. Přihlášky lze podat na Ministerstvo průmyslu a obchodu do 28. dubna 2023. 

Svaz průmyslu a dopravy ČR navrhl do Programu českých oficiálních účastí na zahraničních veletrzích a výstavách v gesci MPO ČR na rok 2023 účast na 47. ročníku Bagdádského mezinárodního veletrhu / Baghdad International Fair, který se uskuteční ve dnech 1. až 10. listopadu 2023.

Jedná se o nejdůležitější veletrh v Iráku, o čemž svědčí údaje z minulého roku – přes 400 vystavovatelů ze 17 zemí, obsazená výstavní plocha 18 500 m2 a 250 000 návštěvníků. Letos jsou očekávány ještě vyšší počty a zájem. Tento veletrh je organizovaný State Company for Iraqi Fairs and Commercial Services pod patronátem Ministerstva obchodu Iráku.

Veletrh je zaměřen na tradiční obory, které jsou pro projekty rekonstrukce a obnovy Iráku nezbytné a do kterých se již zapojily nebo hodlají zapojit i české subjekty – energetika, těžba a zpracování ropy a plynu, vodní hospodářství, ekologie, infrastruktura, zdravotnictví, zemědělství, stavebnictví, školství, IT a telekomunikace, turistika, bankovnictví a pojišťovnictví, spotřební průmysl atd.

V Iráku se v poslední době zlepšila bezpečnostní situace a podmínky pro život obyvatel, čehož potvrzením je i opětovné pořádání veletrhů a výstav.

I přes řadu přetrvávajících problémů z hlediska ekonomického i politického Irák stále patří k perspektivním trhům pro české exportéry. Rekonstrukce iráckého hospodářství i společnosti vyžaduje velké množství finančních prostředků, lidských zdrojů, zkušeností, technologií atd., které mají za cíl zlepšit život obyvatel a posílit irácké hospodářství.

ČR je dlouhodobým a renomovaným dodavatelem zařízení a služeb do Iráku. Česko se také neustále podílí na přípravě a realizaci projektů rekonstrukce a obnovy Iráku a postupně se daří českým společnostem expandovat na místní trh, který trpí nedostatkem státních investic a v řadě případů i odborníků. ČR se do rekonstrukce Iráku velmi aktivně zapojila již v letech 2003 – 2007 a v současné době se dokončují projekty schválené na roky 2019 – 2022.

Účast České republiky a českých subjektů může aktivně přispět k dalšímu rozvoji ekonomických vztahů mezi ČR a Irákem a současně i přinést nové kontakty a možnosti pro jednotlivá odvětví iráckého hospodářství. V rámci veletrhu se čeští vystavovatelé budou moci setkat se zástupci iráckých státních institucí včetně ministerstev, investorů, státních i privátních společností.

Přípravy české oficiální expozice se aktivně zúčastní i Česko – irácká podnikatelská rada v gesci Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Využijte proto možnosti se tohoto veletrhu zúčastnit. Přihlášky musí být zkompletovány do 28. dubna 2023.

Vyplněnou přihlášku lze poslat přímo na MPO prostřednictvím datové schránky nebo e-mailem s elektronickým podpisem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., nebo osobně na podatelnu Na Františku 32, Praha 1.

Prosím, dejte v případě zaslání přihlášky e-mailem do kopie za MPO také projektového manažera akce pana Libora Kubelku (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) a za SP ČR manažerku vnějších vztahů Helenu Kotkovou (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).

 V případě dotazů k veletrhu a postupu s přihláškou můžete v SP ČR kontaktovat Helenu Kotkovou ze Sekce vnějších vztahů SP ČR (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).

kategorie Veletrhy, výstavy
zpět