ORLEN Unipetrol Doprava investuje téměř 200 milionů korun do zabezpečovacího zařízení ETCS

Společnost ORLEN Unipetrol Doprava z rafinérské a petrochemické skupiny ORLEN Unipetrol investuje do jednotného evropského vlakového zabezpečovače ETCS (European Train Control System). ORLEN Unipetrol Doprava, jeden z významných železničních nákladních dopravců v České republice, bude provozovat ETCS na devatenácti vozidlech. Tímto krokem zvyšuje bezpečnost, efektivitu a interoperabilitu svého vozového parku jak na domácích, tak i na zahraničních tratích, a dále posiluje spolupráci a synergii mezi železničními přepravními společnostmi skupiny ORLEN v Polsku a České republice. Projekt je spolufinancován Státním fondem dopravní infrastruktury a Operačním programem Doprava Ministerstva dopravy.

ORLEN Unipetrol Doprava Siemens Vectron 02

„Systémem ETCS bude vybaveno celkem devatenáct kolejových vozidel, mezi nimiž jsou čtyři lokomotivy řady 753.6 (Bizon), osm lokomotiv řady 753.7 (Brejlovec) a sedm lokomotiv řady 383 (Vectron),“ upřesňuje Jaroslav Dvořák, jednatel společnosti ORLEN Unipetrol Doprava, a dodává: „Investice do ETCS činí téměř 200 milionů korun, přičemž zhruba 50 % z této částky je financováno ze Státního fondu dopravní infrastruktury a Operačního programu Doprava Ministerstva dopravy.“

Investicí do moderního jednotného evropského vlakového zabezpečovače ETCS (European Train Control System) naplňuje společnost ORLEN Unipetrol Doprava nejen evropské a národní regulace a normy, ale také svoji vlastní bezpečnostní strategii, která má pro ni zásadní význam. ETCS zvyšuje bezpečnost železniční dopravy a současně nahrazuje množství různých, nespolupracujících a často zastaralých národních vlakových zabezpečovacích systémů v jednotlivých zemích.

Společnost ORLEN Unipetrol Doprava patří mezi významné železniční nákladní dopravce v České republice a se smluvními partnery zajišťuje přepravu nejen do sousedních zemí, ale i do Holandska či na Balkán. Na železničním trhu nabízí široké portfolio služeb. Kromě přepravy chemických produktů se zaměřuje také na spedici, pronájem železničních vozů, na opravárenské a čisticí služby a na konzultační činnost. Jejími zákazníky jsou nejen členové mezinárodní skupiny ORLEN, ale i nezávislé společnosti včetně významných železničních zasilatelů, zahraničních dopravců a chemických závodů bez vazby na holding.

kategorie Z členské základny
zpět