Svaz průmyslu na svém Sněmu představí výzvy pro příští vládu

Po roční pauze způsobené pandemií se elitní průmyslové firmy znovu představí na brněnském výstavišti. Hlavním tématem 62. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu, který začíná v pondělí a potrvá až do pátku 12. listopadu, je Průmysl 4.0 a digitální továrna. Mezi další výrazná témata patří cirkulární ekonomika a nakládání s materiálními zdroji. 

Svaz průmyslu a dopravy jako již tradičně převzal nad Mezinárodním strojírenským veletrhem záštitu. Formálně ho také zahájí v úterý 9. listopadu svým Sněmem. Ten se na rozdíl od Mezinárodního strojírenského veletrhu uskutečnil i vloni, v online podobě z virtuálního studia. I letos budete moci Sněm sledovat online. Pokud se do Brna nedostanete osobně, můžete Sněm sledovat v úterý 9. listopadu od 13 hodin na našem kanále YouTube.

Loni na Sněmu Svaz formuloval desatero doporučení, na které by se vláda měla při restartu ekonomiky zaměřit. Letos vyhodnotí, jak se je vládě podařilo naplnit. Zhodnotí i celé volební období dosluhujícího kabinetu.

„Je mi velkou ctí, že budu moct osobně opět přivítat návštěvníky a vystavovatele na Mezinárodním strojírenském veletrhu. Na 62. ročník jsme si sice museli počkat dva roky, ale o to víc se do Brna těším. Věřím, že celé společnosti ukážeme schopnosti a umění českých firem, které i po tak složitém období dokážou naši ekonomiku znovu nastartovat,“ říká prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák.

Svaz představí priority pro příští vládu

Jaroslav Hanák spolu s dalšími představiteli Svazu průmyslu také na Sněmu představí priority a očekávání byznysu, kterým by se měla věnovat nová vláda. V diskusi se Svaz průmyslu zaměří na budoucí výzvy, jako je zelená a digitální transformace či přechod na ekonomiku s vysokou přidanou hodnotou. Firmy se na mnohé z nich připravují a totéž očekávají od státu.

 „Připomenu priority, kterým by se měla věnovat příští vláda, aby posunula Českou republiku do špičky hospodářsky rozvinutých zemí. Pokud chceme, aby se naše země mohla rozvíjet a lidé byli spokojeni, potřebujeme tady jak fungující a šikovné firmy, tak efektivní a proklientskou vládu,“ říká Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy.

Svaz průmyslu na Sněmu opět ocení nejvýznamnější osobnosti a firmy. Podruhé v historii vyhlásí také vítěze Ceny za Průmysl 4.0, jejímž partnerem je Česká spořitelna.

kategorie Aktuálně
zpět