Podcast SP ČR: Export po invazi Ruska na Ukrajinu

Svaz průmyslu a dopravy ČR zveřejnil druhý díl podcastové série Signály Průmyslu. Věnuje se exportu a mezinárodnímu obchodu po vypuknutí války na Ukrajině. Nejen o tom, co ruská agrese znamená pro české firmy, které v regionu podnikaly, diskutují Lukáš Martin, ředitel Sekce mezinárodních vztahů Svazu průmyslu a dopravy ČR, a Martin Vosecký ze společnosti CATRO.

spinfo podcast export 2022 twitter 01

Po invazi Ruska na Ukrajinu je mezinárodní obchod a export ve zcela nové situaci. Firmy, které v Rusku, Bělorusku nebo na Ukrajině dlouhá léta podnikaly nebo tam měly obchodní partnery či dodavatele, se ze dne na den ocitly ve složité situaci. Umí se s ní sami vypořádat? Dokážou se přeorientovat na nové trhy? Jak jim může pomoci stát a Svaz průmyslu a dopravy ČR? Co vlastně probíhající válka pro zahraniční obchod znamená? A kam by v kontextu války a jejích dopadů měly směřovat další podnikatelské mise s podporou ústavních činitelů? Nejen na to se pokusí odpovědět druhá epizoda Signálů Průmyslu. Připravili ji pro vás Lukáš Martin, ředitel Sekce mezinárodních vztahů Svazu průmyslu a dopravy ČR, a Martin Vosecký ze společnosti CATRO.

Právě Lukáš Martin s Martinem Voseckým před lety ve Svazu průmyslu rozjeli sérii populárních kulatých stolů pro exportéry, která měla velký ohlas nejen u českých podnikatelů zabývajících se zahraničním obchodem. Teď se oba pánové coby odborníci na český export na scénu vracejí v nové epizodě Signálů Průmyslu. Ta vznikla opět v prostorách jednoho z členů SP ČR, společnosti T-Mobile, a to v podcastovně Magenta Experience Center na pražském Pankráci. 

Podcast export nataceni

Podcastová série Signály průmyslu je dostupná v běžných podcastových aplikacích, jako je SpotifyApple Podcasts nebo Google Podcasts. Každý díl naleznete také na YouTube kanále Svazu průmyslu a dopravy ČR. Epizodu o exportu si můžete poslechnou zde:

kategorie Aktuálně
zpět