IT pro Ukrajinu: Pomozme Ukrajincům zůstat ve spojení

Válka drtivě poškodila ukrajinskou digitální a telekomunikační infrastrukturu. Evropská unie pomáhá s její obnovou a zprostředkovává dodávky IT techniky, které umožňují Ukrajincům zůstat online. Pokud můžete, zapojte se do podpory Ukrajiny a darujte vyřazené či nové IT vybavení.

Co Ukrajina nejvíce potřebuje? Nyní se jedná zejména o laptopy, stolní počítače, tablety, chytré telefony, či další běžnou IT a komunikační techniku (sluchátka, flash disky, powerbanky apod.). Darovaná IT technika doputuje do rukou studentů, učitelů, doktorů a dalších zaměstnanců nemocnic či veřejných institucí na Ukrajině.

Jak se můžete zapojit?

Dary od 1 do 50 kusů

Funkční, vyřazenou nebo novou, IT techniku lze donést v rámci iniciativy Laptops for Ukraine na dvě sběrná místa v ČR.

Praha                
Branická 26/43, Praha 4 – Braník
The Forge
+420 703 147 664
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Karlovy Vary
Brigádniků 6/1410
Stefanik Logistics
+420 722 668 898
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Dary nad 50 kusů

Dary od firem a institucí, které převyšují 50 kusů, lze zasílat na Ukrajinu prostřednictvím evropského mechanismu civilní ochrany. Evropská komise kontaktuje Ukrajinu, aby ověřila, zda dar bude přijat a zda je využitelný. Evropská komise dále asistuje při vyplnění potřebné dokumentace k daru a zajistí přepravu.  Pokud byste rádi darovali jinou IT techniku, než popsanou výše, je možné zjistit na ukrajinské straně, zda by byla potřebná.

V případě, že se chcete do této pomoci Ukrajině zapojit, prosím kontaktujte tým místopředsedy vlády pro digitalizaci na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Tým je připraven pomoci se zprostředkováním daru a s komunikací s Evropskou komisí.

kategorie Aktuálně
zpět