Podcast SP ČR: Vodík a jeho využití v průmyslu

Vodík může být jedním z klíčových prvků dekarbonizace průmyslu a dopravy. Využití může mít zejména v dopravě, jako surovina v průmyslových procesech s vysokými emisemi nebo jako nosič energie umožňující její přepravu na dlouhé vzdálenosti. Aby ale bylo v budoucnu možné vodík takto využít, je potřeba nejprve upravit legislativní rámec využití vodíku a také přesně definovat jeho roli v energetickém mixu ČR. Nejen o tom bude další epizoda Signálů průmyslu, podcastové série Svazu průmyslu a dopravy ČR. Jejími hosty tentokrát byli Zuzana Sádlová, manažerka pro energetiku Svazu průmyslu a dopravy ČR, a Pavel Dočekal, Head of Legal and Regulatory Affairs společnosti GasNet. 

BANNER PODCAST Vodik 07 2023

Epizoda jako tradičně vznikla v prostorách jednoho z členů SP ČR, společnosti T-Mobile, a to v podcastovně Magenta Experience Center na pražském Pankráci. Společně se Zuzanou Sádlovou a Pavlem Dočekalem celým pořadem provází Václav Rokyta, PR manažer Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Podcastovna vodik

Podcastová série Signály průmyslu je dostupná v běžných podcastových aplikacích, jako je SpotifyApple Podcasts nebo Google Podcasts. Každý díl naleznete také na YouTube kanále Svazu průmyslu a dopravy ČR. Epizodu o využití vodíku v průmyslu si můžete poslechnout zde:

kategorie Aktuálně
zpět