Podcast SP ČR: Budoucnost českého školství

Dobré a kvalitní vzdělání je klíčem k ekonomické prosperitě a úspěchu. Bez kvalitních škol a vzdělávacího systému, který produkuje úspěšné a cílevědomé absolventy, se dá jen těžko vybudovat ekonomika a stát s vyšší přidanou hodnotou. Bez vzdělaných odborníků se neobejde věda, průmysl ani pružná státní správa. Umí ale český školský systém vyprodukovat kvalitní absolventy, kteří se v praktickém životě neztratí? Je současná generace školáků cílevědomá a schopná prosadit se v moderním digitálním a technologickém světě? Nejen o tom je další epizoda Signálů průmyslu, podcastové série Svazu průmyslu a dopravy ČR. Jejími hosty tentokrát jsou David Havrlant, student oktávy Wichterlova gymnázia v Ostravě, a Jan Netolička, ředitel Wichterlova gymnázia v Ostravě.

BANNER PODCAST Skolstvi 12 2023

Epizoda vznikla v Ostravě, přímo v budově Wichterlova gymnázia, které i díky spolupráci se Svazem průmyslu a dopravy ČR před lety spustilo projekt speciální matematické třídy, která má studenty lépe připravit na uplatnění v dalším studiu a praktickém životě. Společně s Davidem Havrlantem a Janem Netoličkou celým pořadem provází Václav Rokyta, PR manažer Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Podcast D Havrlant 1

Podcastová série Signály průmyslu je dostupná v běžných podcastových aplikacích, jako je SpotifyApple Podcasts nebo Google Podcasts. Každý díl naleznete také na YouTube kanále Svazu průmyslu a dopravy ČR. Epizodu o budoucnosti českého školství si můžete poslechnout zde:

kategorie Aktuálně
zpět