Podcast SP ČR: Digitalizace a robotizace v českých firmách

Průmysl 4.0 měl přinést inovační revoluci nejen ve firmách, ale i v celé ekonomice. Tak například digitální dvojčata strojů, jednotlivých výrobků i procesů měla firmám umožnit bez vlastní fyzické realizace vyzkoušet a ověřit nejen různé změny výrobních technologií, ale například i nové obchodní modely a další novinky. Výsledkem těchto virtuálních simulací měla být přímočařejší cesta k vyšší efektivitě českých firem a tedy i posílení jejich konkurenceschopnosti. Jenže tato teorie se zatím v prostředí českých firem neuplatňuje tak, jak bychom si přáli. Jak jsou na tom s digitální transformací, robotizací a zaváděním prvků Průmyslu 4.0 momentálně české firmy? Nejen na to odpoví další Signály průmyslu, podcast Svazu průmyslu a dopravy ČR.

2023 12 podcast Prumysl 4 0 banner1

Hosty nejnovější epizody jsou pánové Jiří Holoubek, člen představenstva Svazu průmyslu a dopravy ČR zodpovědný za oblast průmyslu 4.0 a zároveň prezident Elektrotechnické asociace České republiky. A také Miroslav Hampel, generální ředitel společnosti KVADOS, která se specializuje na vývoj a dodávky vlastních softwarových řešení pro oblast digitalizace podnikových procesů a automatizace. Společně s oběma hosty celým pořadem provází Václav Rokyta, PR manažer Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Celá epizoda tentokrát vznikala v Národním centru průmyslu 4.0, kde Svaz průmyslu a dopravy ČR v prosinci udělil Ceny za Průmysl 4.0 pro rok 2023 a zároveň na konferenci za účasti víc než šesti desítek hostů rozebral aktuální témata a specifika průmyslu 4.0, digitalizace, automatizace a robotizace v českých podnicích. Právě firma KVADOS v Ceně za Průmysl 4.0 uspěla v kategorii Integrátor, ve které Svaz průmyslu ocenil společnost za implementaci 5G SA sítě.

Podcastová série Signály průmyslu je dostupná v běžných podcastových aplikacích, jako je SpotifyApple Podcasts nebo Google Podcasts. Každý díl naleznete také na YouTube kanále Svazu průmyslu a dopravy ČR. Epizodu o digitalizaci a robotizaci v českých firmách si můžete poslechnout zde:

kategorie Aktuálně
zpět