Program SP ČR na 63. ročníku MSV v Brně

I v letošním roce se Svaz průmyslu a dopravy ČR představí na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně. Přečtěte si, jaké doprovodné akce či semináře SP ČR během konání veletrhu na svém stánku plánuje. Náš stánek č. 111, který máme letos společný s Elektrotechnickou asociací ČR, naleznete v pavilonu F.

Program doprovodných akcí pořádaných SP ČR v rámci 63. ročníku MSV

Pozn.: Přehled akcí bude průběžně aktualizován.

Úterý 4. 10.

Sněm SP ČR
13:00-16:00, Sál Rotunda, pavilon A

Tradiční Sněm Svazu průmyslu a dopravy ČR, kterým prezident Jaroslav Hanák za účasti členských firem Svazu a také premiéra a členů vlády Mezinárodní strojírenský veletrh jako každý rok oficiálně zahájí. I letos bude SP ČR přenášet Sněm živě na internetu. Sledovat ho budete moci zde.

Případně můžete využít tento QR kód.

Snem SPCR 2022 stream

 

 

 

Streaming Sněmu SP ČR zajišťuje Intercedu a MM Průmyslové spektrum.

Snem SPCR 2022 10 04 pozvanka5 fin

Středa 5. 10.

Slavnostní podpis MoU s indickou delegací
10:00-11:00, Stánek SP ČR č. 111, pavilon F

Součástí podpisu memoranda bude i jednání s ministrem pro malé a střední podniky indického státu Tamil Nadu.

 

Francouzsko-české fórum na téma udržitelného průmyslu a energetické účinnosti
13:00-15:00, Administrativní budova BVV, Kinosál 102

Fórum pořádá Sustainaible Business Forum Francouzsko-české obchodní komory ve spolupráci se Svazem průmyslu a dopravy ČR a za podpory Komerční banky, společností Manutan, Schneider Electric, TotalEnergies a Veolia.

Cílem francouzsko-českého fóra o udržitelném průmyslu a energetické účinnosti je představit konkrétní příklady využití inovativních technologií a řešení v následujících oblastech: úspory energie v průmyslu, snižování uhlíkové stopy, zelené materiály a cirkulární ekonomika.

  • Podrobné informace o akci a registraci naleznete zde

Čtvrtek 6. 10.

Představení případové studie na uhlíkovou stopu
10:30, Stánek SP ČR č. 111, pavilon F

Setkání na stánku se zástupci Grant Thorton a Envitrail, kteří budou prezentovat ESG studii na uhlíkovou stopu realizovanou na společnosti Promens Zlín.

Program:

  • Úvodní slovo – Radek Špicar, Viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR a Vice President Business Europe
  • Dozvíte se hlavní informace o legislativě týkající se nefinančního reportingu (CSRD)
  • Představíme postup sestavení nefinančního repotu
  • Ukážeme Vám, jak se provádí audit uhlíkové stopy ve výrobních podnicích a jak se certifikuje v systému ISO
  • Vše na příkladu firmy Promens Zlín
Na představení se budou podílet:

Kapacita stánku je omezená, registrujte se prosím zde. Po registraci Vám zašleme bezplatný vstup na veletrh. V případě dotazů se prosím obraťte na Lenku Čechovou (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.). 

 

UMlab – kreativní laboratoř UMPRUM
13:00, Stánek SP ČR č. 111, pavilon F

Doc. MgA. Radek Sidun, prorektor pro vnější vztahy a mezinárodní spolupráci Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze bude prezentovat aktivity UMPRUM směrem k firmám a průmyslu. Představí možnosti spolupráce průmyslu s akademickou sférou probíhající v rámci platformy UMlab – kreativní laboratoře UMPRUM. Také bude představena výstava Design a Transformace, která aktuálně prezentuje český design let 1990 – 2020 v Bruselu u příležitosti předsednictví České republiky v Radě EU.

  • Kapacita stánku je omezená, registrujte se prosím zde. Po registraci Vám zašleme bezplatný vstup na veletrh. V případě dotazů se prosím obraťte na Lenku Čechovou (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.). 

 

Zveme Vás také na akce Elektrotechnické asociace České republiky (EIA):

Středa 5. 10.

Digitální transformace
10:00, Pavilon P, sál P4 


Koronavirová krize a současná situace v Evropě nejen urychlila probíhající digitalizaci ve firmách, ale zejména ukázala nutnost tohoto procesu pro další holé přežití firem ve střednědobém horizontu. Na tomto semináři se dozvíte o trendech v digitální transformaci, o práci s daty a informacemi a také to, že digitální transformace je nutná zejména pro malé firmy.

  • Více informací a registrace zde

Annual Partner ElA blockchain meeting
14:00, Pavilon P, sál P4

Výroční konference k průmyslovému blockchainu úspěšně fungujícímu v ČR (a nejen tam). Přijďte se dozvědět, co blockchain je, jak ho používat a jaké možnosti skýtá. Na setkání se dozvíte praktické zkušenosti z výstavby a provozování systému. Také zjistíte, jak snadné je se zapojit.

  • Více informací a registrace zde
kategorie Výstavy - veletrhy
zpět