SP ČR po jednání s koaličními partnery k úspornému balíčku

Zástupci zaměstnavatelů a odborů se sešli s představiteli koalice, aby projednali společné návrhy na úpravy konsolidačního balíčku. Členové tripartity tak měli možnost vysvětlit, jaké komplikace některé návrhy přinesou, ačkoliv jejich přínos pro ozdravení veřejných financí nebude příliš velký.

„Jsme rádi, že s námi vláda jednala ještě před tím, než učiní finální rozhodnutí. Finální rozhodnutí bude záviset na zítřejší diskuzi koaličních partnerů. Jasně zaznělo, že k nějakému kompromisu dojde. Očekáváme tedy, že některé body doznají změn, ale podrobnosti zatím nejsou známé. Jsme rádi, že z jednání například vyplynulo, že koalice vnímá potřebu snížit administrativní zátěž u dohod o provedení práce.

Na jednání jsme zároveň zdůraznili, že pro nás je důležitých nejen 9 společných bodů, ale i naše původní připomínky, které žádáme, aby koalice také zohlednila při zítřejším rozhodování. O našich klíčových požadavcích budeme případně jednat i nadále například ve Sněmovně," říká Jan Rafaj, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR.

O finální podobě balíčku bude koalice rozhodovat na schůzce K15 ve středu 23. srpna.

kategorie Tiskové zprávy
zpět