Ve Lvově začala působit nová kancelář CzechTrade

Počátkem srpna otevřela agentura na podporu českého exportu CzechTrade v západoukrajinském Lvově novou kancelář.

Vedoucím kanceláře se stal pan Vojtěch Vraspír. Kancelář nabízí své služby českým firmám, které hledají příležitosti jak proniknout na ukrajinský trh, a je připravena jim pomoci s prezentací jejich produktů a s hledáním vhodných místních partnerů.

Oficiální představení kanceláře se uskutečnilo v červenci během lvovského česko-ukrajinského business fóra v rámci podnikatelské mise, kterou spoluroganizoval Svaz průmyslu. Po posílení zastoupení CzechTrade na Ukrajině jsme dlouho volali, odborníci působící na místě podpoří posílení kontaktů a pomohou realizovat obchodní případy. Doposud na Ukrajině fungovala kancelář pouze v Kyjevě. 

Během minulého měsíce se také za velké podpory Svazu podařilo spustit Fond Ukrajina na podporu českého exportu, nicméně podle aktuálních informací ze strany EGAP přesáhly žádosti o pojištění vývozu na Ukrajinu více než 200 milionů korun a fond bude brzy vyčerpán. 

Druhá ukrajinská kancelář se nachází v budově místního českého konzulátu na adrese Antonovycha 130/a, 79057 Lvov. V případě zájmu o spolupráci můžete vedoucího lvovské kanceláře kontaktovat mailem na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Mikuláš Nozar
/
kategorie Proexportní servis
zpět