Contact Ukraine 2023 podílejte se na obnově Ukrajiny

Veletrh v letošním roce reflektuje i situaci na Ukrajině a v samostatném pavilonu A vznikne platforma Contact Ukraine pro české firmy s možností nabídnout technologie a podílet se tak na obnově Ukrajiny.

Contact Ukraine logo 01Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí, Svazem průmyslu a dopravy ČR a Hospodářskou komorou ČR pro vás připravilo během konání veletrhu níže uvedené akce, které jsou zdarma.

Úterý 10. října

12:12–13:30  Rekonstrukce z pohledu významných mimoevropských zemí (moderuje Jiří Hansl, ředitel Zahraničního odboru, HK ČR)

Česká republika významně pomáhá Ukrajině vypořádat se s ruskou agresí, a to i v oblasti následné rekonstrukce země. Na Ukrajině však pomáhají i další země. Na semináři vystoupí vysoce postavení zástupci Spojených států amerických, Spojeného království a Švýcarska, tedy významných donorů, kteří již nyní vynakládají významné finanční prostředky na rekonstrukci Ukrajiny. Tyto prostředky nejsou omezené jen na zmíněné země, ale jsou v případně zajímavých projektů dostupné i pro české podnikatele.

13:3016:30   Prezentace ukrajinských regionů

Hlavním cílem prezentace je představit potenciál a potřeby 6 ukrajinských regionů českým podnikatelům, což je ostatně i stěžejním záměrem akce Contact Ukraine. Po prezentaci mohou zájemci přímo oslovit jednotlivé oblasti na stánku Contact Ukraine, a to i v následujících dnech. Akce se účastí Dněpropetrovská, Ivano-Frankivská, Lvovská, Rivenská a Ternopilská oblast, a město Kyjev.

14:0015:30   Jak Česko pomáhá – Prezentace zapojení a nástrojů českých ministerstev do rekonstrukce Ukrajiny

Česká republika začala ihned po zahájení ruské agrese vůči Ukrajině pomáhat a tato pomoc bude pokračovat i po ukončení bojů. Na semináři se dozvíte podrobnosti o zapojení českých ministerstvech do pomoci a rekonstrukce Ukrajiny a o konkrétní možnosti uplatnění českých firem do těchto aktivit. Cílem prezentace tak jsou všechny firmy, které mají zájem o zapojení do rekonstrukčních prací na Ukrajině.

Středa 11. října

12:3013:45   Prezentace možností zapojení subdodavatelů ze západního Balkánu do rekonstrukce Ukrajiny

V prezentaci se představí zástupci několika významných stavebních firem ze zemí západního Balkánu. Tyto společnosti mohou pomoci nahradit současný akutní nedostatek lidských zdrojů při výstavbě infrastruktury v České republice nebo se společně s českými stavebními firmami zapojit jako subkontraktoři do rekonstrukčních prací na Ukrajině. Cílem prezentace tak jsou zejména české stavební firmy.

14:0015:30   Konference s CzechInno – Chytrý průmysl 4.0

Na konferenci se představí zástupci progresivních ukrajinských firem z oblasti chytrého průmyslu, včetně několika start-upů, a také zástupců akademické sféry. Ukrajina je nyní jedním ze světových lídrů v oblasti digitalizace všech odvětví průmyslu. Akce umožní návštěvníkům přímý kontakt s průkopníky ukrajinských aktivit ve sféře digitalizace a pokročilé modernizace průmyslu.

Čtvrtek 12. října

9:0010:30   Seminář k česko-ukrajinské spolupráci v oblasti energetiky

Sféra energetiky je jednou z nejperspektivnějších oblastí česko-ukrajinské spolupráce. Ukrajina se kvůli svým válečným zkušenostem sice nyní soustředí zejména na decentralizované energetické zdroje, kterými jsou obnovitelné zdroje energie, ale neustupuje ani od tradičních energetických zdrojů – tepelných a jaderných elektráren. Potřeba všech typů energetiky tak dává velký potenciál pro české firmy. Na semináři zazní příspěvky jak od zástupců českých odborníků na energetiku, tak i od ukrajinských regionálních představitelů.

10:3012:00   Mezinárodní finanční instituce – možnosti spolupráce českých firem s mezinárodními finančními institucemi na Ukrajině

Na semináři k možnostem spolupráce českých firem s mezinárodními finančními institucemi vystoupí zástupci Světové banky, Evropské investiční banky a Evropské banky pro obnovu a rozvoj. Po prezentacích budou následovat individuální konzultace zainteresovaných firem se zástupci mezinárodních finančních institucí. Seminář je otevřen pro všechny zástupce podnikatelské sféry.

pdfPodrobný program Contact Ukraine 2023 ke stažení.

Gbelec Ondřej
/
kategorie Podnikatelské mise a semináře
zpět