Přihlášení do platformy firem pro podporu a obnovu Ukrajiny

Velká Británie společně s Ukrajinou vyzvaly firmy, které podporují Ukrajinu a mají zájem na její budoucí obnově, aby se připojily k nezávazné deklaraci společných cílů a principů v rámci platformy Ukraine Business Compact.

Ukrajinská vláda se touto cestou snaží navázat lepší spolupráci se soukromým sektorem pro budoucí projekty v oblasti obnovy Ukrajiny. Ačkoli uzávěrka nebyla stanovena, předpokládá se, že firmy, které budou mít o přihlášení zájem, tak učiní ideálně nejpozději do 19. června 2023, aby mohly být uvedeny v seznamech podporujících podnikatelských subjektů při formálním spuštění platformy Ukraine Business Compact na mezinárodní Konferenci pro obnovu Ukrajiny, která se v letošním roce koná v Londýně ve dnech 21.-22. června.

Jakmile pro obnovu Ukrajiny nastane ta správná doba, předpokládá Světová banka realizaci poválečných projektů v hodnotě přes 400 mld USD. Ty si budou klást za cíl nejen obnovu, ale i modernizaci a rozvoj Ukrajiny tak, aby zde vznikla odolná a udržitelná ekonomika v silné a prosperující zemi.

Zájemci se mohou přihlásit dvěma základními způsoby:

  • Online za použití hesla: URC_2023_apklsnbdudor
  • Odesláním podepsané přihlášky na email zvláštní vyslankyně britského ministerstva zahraničních věcí paní Danae Dholakia: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Oficiální pozvání do mezinárodní platformy Ukraine Business Compact naleznete zde.

Nejčastější otázky a odpovědi týkající se eventuálního zapojení Vaší firmy naleznete zde.

Podrobnosti ke Konferenci o obnově Ukrajiny v Londýně, plánované na 21.-22. června, jsou k dispozici zde.

Olga Rozsívalová
/
kategorie Rozvojová spolupráce
zpět